Wij zijn nu niet allemaal Oekraïners

wij-zijn-nu-niet-allemaal-oekrainers

23-06-22 01:28:00,

Kijk eens aan. Het lijkt erop dat een groot deel van de wereld, waaronder sommige mainstream media, niet langer de in wezen satanische activiteiten kan verdragen die de Nieuwe Wereldorde en haar agenten op het Westen hebben losgelaten, en het recente artikel van Politico lijkt daar een voorbeeld van te zijn. Een paar maanden geleden zei bijna elk commercieel nieuwsorgaan: “Wij zijn nu allemaal Oekraïners.” Nu is de politieke pendule aan het omslaan.

Politico.eu:

Volhouden dat de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten precies moeten willen wat Oekraïne doet is begrijpelijke politiek – maar het is ook gevaarlijke politiek.

Zo’n vasthoudendheid brengt niet alleen het risico met zich mee dat wij mogelijk in een kernoorlog geraken, maar ook dat wij Oekraïne valse hoop geven en een vredesregeling vertragen. En onze natuurlijke sympathie voor Oekraïne mag niet verward worden met volledig op één lijn liggende belangen.

In het hele Westen heeft de invasie van Rusland geleid tot een wijdverspreide uitbarsting van steun en solidariteit. De NAVO-leden hebben geholpen om Rusland te dwarsbomen en hebben Oekraïne in staat gesteld om een doeltreffend verzet te voeren met wapenoverdrachten, het delen van inlichtingen en economische sancties. En het maatschappelijk middenveld heeft hulp gemobiliseerd, waardoor de Oekraïense vlag een populair symbool is geworden van heldhaftig verzet, internationalisme en het voortbestaan van soevereine vrijheid.

Voor de Britse premier Boris Johnson is “een van de meest trotse uitspraken in de vrije wereld: ‘Ya Ukrainets’ – ‘Ik ben een Oekraïner’.” Volgens de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan is het “onze taak om de Oekraïners te steunen. Zij zullen de militaire doelstellingen bepalen, de doelstellingen aan de onderhandelingstafel … wij gaan de uitkomst hiervan niet voor hen bepalen. Dat is aan hen om te bepalen en aan ons om hen daarin te steunen.” Zelfs president Joe Biden betoogt dat Oekraïne niet alleen een humanitaire zaak voor de V.S. is, maar een frontlijnstaat in een wereldwijde oorlog tussen vrijheid en autocratie.

Maar tegelijkertijd hebben de Britse en de Amerikaanse regering ook duidelijk gemaakt dat zij Oekraïne niet alle wapens zullen geven die het wil hebben of rechtstreeks in het conflict zullen treden door een no-fly zone op te leggen of troepen te stationeren. Deze terughoudendheid weerspiegelt een duidelijk verschil van belangen tussen het Westen en Kiev.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: