Zelensky’s virtuele diplomatieke ontmoeting met Afrikaanse staatshoofden was een flop! De meeste Afrikaanse landen steunen Rusland.

zelensky’s-virtuele-diplomatieke-ontmoeting-met-afrikaanse-staatshoofden-was-een-flop!-de-meeste-afrikaanse-landen-steunen-rusland.

23-06-22 10: 14: 00,

Door Lucas Leiroz: Hij is onderzoeker sociale wetenschappen aan de Federale Universiteit van Rio de Janeiro; geopolitiek adviseur.

Blijkbaar is de populariteit van Volodymir Zelensky in Oekraïne zeer gering. De Oekraïense leider riep op tot een virtuele diplomatieke ontmoeting met Afrikaanse staatshoofden, maar de bijeenkomst mislukte volledig. Bijna alle Afrikaanse staatshoofden weigerden deel te nemen, waardoor Zelenski’s plannen om de bijeenkomst tot een pro-Kiev propagandatoneel te maken, werden gedwarsboomd. Ondertussen groeit de populariteit van de Russische regering in Afrika, waar burgers de straat op gaan om de speciale militaire operatie in Oekraïne te steunen en Russische hulp vragen in de strijd tegen het terrorisme.

Op 20. In juni had de Oekraïense president een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Afrikaanse Unie om de huidige conflictsituatie in Oost-Europa en de rol van Afrika op het wereldtoneel te bespreken. Van de vijfenvijftig uitgenodigde staatshoofden waren er slechts vier op de bijeenkomst aanwezig. De andere landen stuurden alleen diplomaten of ministers,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: