De geopolitiek van energie (2)

de-geopolitiek-van-energie-(2)

24-06-22 12: 00: 00,

In het eerste deel werden de wereldwijde productie en consumptie van energie en het verband tussen de olieprijzen en fracking nader toegelicht. Het tweede deel schetst hoe de toegenomen vraag in Azië en fracking in de VS de wereldwijde handel in olie en gas en de status van de bewezen reserves hebben veranderd.

KARSTEN MONTAG, 24. Juni 2022, 0 Reacties, PDF

Door de toenemende wereldwijde vraag naar energie zullen fossiele brandstoffen de komende jaren een belangrijke rol blijven spelen, ondanks de politiek gedwongen expansie van hernieuwbare energiebronnen – dit is het resultaat van de analyse in deel 1. De hoge olie- en gasprijzen van de afgelopen twee decennia hebben ervoor gezorgd dat onconventionele voorraden nu op rendabele wijze kunnen worden geëxploiteerd. Vooral de Amerikaanse producenten van schalieolie en schaliegas (fracking) hebben hiervan geprofiteerd. Sinds het einde van de 2010 jaren produceren ze meer olie en gas dan er op de binnenlandse markt wordt verbruikt.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: