De “Lab-Lek Theorie” keert terug… als de zoveelste valse binaire

de-“lab-lek-theorie”-keert-terug…-als-de-zoveelste-valse-binaire

24-06-22 04:01:00, Foto bron – New Yorker De theorie dat “Covid” uit een biolab zou komen is de laatste weken weer in het nieuws geweest, en is een uitstekend voorbeeld van het soort valse binaire waar Off Guardian u voor waarschuwt, schrijft Kit Knightly.

De “lab-leak theorie” – die uitgaat van het idee dat Sars-Cov-2 in een lab als een “gain-of-function” programma ontwikkeld is, en daarna per ongeluk of met opzet op een nietsvermoedende bevolking is losgelaten – kwam al in januari 2020 voor het eerst op de voorpagina’s.

Toen werd het door de overgrote meerderheid van de media beschouwd als een “racistische” “anti-china” samenzweringstheorie”, en het viel weg uit het narratief.

In 2021 kende het een opleving, en werd het plotseling en op onverklaarbare wijze niet meer racistisch.

In februari 2021 publiceerde de Wereldgezondheidsorganisatie een rapport waarin de lab-oorsprong voor Covid19 “uiterst onwaarschijnlijk” werd bevonden. Maar WHO-chef Tedro Adhanom was er duidelijk op gebrand om het idee niet helemaal te laten sterven, en verklaarde publiekelijk dat “er meer onderzoek nodig was”.

Over het geheel genomen werd het rond deze tijd plotseling veel minder taboe om te suggereren dat het “virus” uit een laboratorium afkomstig was.

De BBC had een verklarend artikel getiteld “Covid origin: Why the Wuhan lab-leak theory is being taken seriously”, de New Yorker berichtte:

“Wetenschappers en politieke commentatoren verwerpen niet langer de mogelijkheid dat COVID-19 uit een Chinees laboratorium is voortgekomen.”

Zoals de Wikipedia pagina opmerkt:

“Sinds mei 2021 hebben sommige media eerdere taal afgezwakt die de laboratorium-lek theorie omschreef als “debunked” of een “samenzweringstheorie”.”

Wij hebben toen een korte coronavirus factcheck gedaan op “Covid is een bio-wapen”.

Toen, in december 2021, meldde de Daily Mail dat Dr. Alina Chan aan het Science Select Committee van het Verenigd Koninkrijk had verteld dat het “redelijk is om aan te nemen dat het virus in China is gemaakt” en dat “de oorsprong in het lab waarschijnlijker is dan niet”.

Maar na een korte furore daarover, verdween het weer van de voorpagina’s.

Nu is het weer terug. En het wint aan kracht.

In mei publiceerden 18 wetenschappers (waaronder Chan) een open brief in het tijdschrift Science,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: