Gelijktijdige deflatie en hyperinflatie zullen de wereld verwoesten – Economische ineenstorting, ellende, hongersnood, ziekten en oorlogen

gelijktijdige-deflatie-en-hyperinflatie-zullen-de-wereld-verwoesten-–-economische-ineenstorting,-ellende,-hongersnood,-ziekten-en-oorlogen

24-06-22 11:25:00,

FLATIE zal de komende jaren het sleutelwoord zijn. De wereld zal gelijktijdig inFLATIE, deFLATIE, stagFLATIE en uiteindelijk hyperinFLATIE meemaken. Ik heb deze FLATIONaire gebeurtenissen, die de wereld zullen treffen, in het verleden in verschillende artikelen voorspeld. Hier is een link naar een artikel uit 2016, schrijft Egon von Greyerz.

Nu de meeste activaklassen snel dalen, nadert de wereld rampen van een omvang die in de geschiedenis nog niet eerder gezien is. Tot nu toe hebben we in 2022 over de hele linie een implosie van de activaprijzen gezien van ongeveer 20%. Wat weinig beleggers beseffen is dat dit nog maar het begin is. Voordat deze bearmarkt voorbij is, zal de wereld te maken krijgen met dalingen van 75-90% van aandelen, obligaties en andere activa.

Aangezien dalingen van deze omvang in meer dan drie generaties niet meer gezien zijn, zullen de schokgolven rampzalig zijn.

Terwijl de bubbelactiva leeglopen, zijn de prijzen van goederen en diensten een inflatiecyclus begonnen van een omvang die de wereld als geheel nog nooit heeft meegemaakt.

Wij hebben eerder hyperinflatie gezien in afzonderlijke landen, maar nog nooit op wereldschaal.

Momenteel bedraagt het officiële inflatiecijfer ongeveer 8% in de VS en Europa. Maar voor de gemiddelde consument in het Westen stijgen de prijzen met gemiddeld minstens 25% voor hun dagelijkse behoeften zoals voedsel en brandstof.

EEN RAMPZALIGE WERELD

De wereld nadert nu dus calamiteiten op vele fronten.

Zoals altijd in perioden van crisis, zoekt iedereen iemand om de schuld te geven. In het Westen geven de meesten Poetin de schuld. Ja, Poetin is de boosdoener en het is zijn schuld dat de voedsel- en energieprijzen de pan uit rijzen. Niemand neemt de moeite om te analyseren wat of wie Rusland ertoe gebracht heeft in te grijpen, en de politici of de main stream media begrijpen evenmin het belang van de geschiedenis, die de sleutel is om de huidige gebeurtenissen te begrijpen.

In onrustige tijden heeft iedereen iemand nodig om de schuld te geven. Veel Amerikanen zullen Biden de schuld geven, die zowel zijn greep op de meeste gebeurtenissen in de VS als zijn evenwicht verloren heeft. In het VK geven de mensen Boris Johnson de schuld, die sinds Partygate de controle over Groot-Brittannië kwijt is.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: