Hoe Amerikaanse spionnen je stiekem volgen via reisorganisaties

hoe-amerikaanse-spionnen-je-stiekem-volgen-via-reisorganisaties

24-06-22 05: 31: 00,

In een nieuw artikel van Forbes wordt uitgelegd hoe Amerikaanse spionnen de All Writs Act van 1789 gebruiken om je stiekem te volgen via reisorganisaties.

Volgens het tijdschrift Forbes heeft de Amerikaanse regering een 233 jaar oude wet gebruikt om twee grote mondiale reisorganisaties te bevelen een Russische staatsburger te volgen, zodat hij gearresteerd en uitgeleverd kon worden. Het tijdschrift spande een rechtszaak aan om toegang te krijgen tot de gerechtelijke dossiers, en werd daarin gesteund door voorvechters van gegevensbescherming die dergelijke bevelen veroordeelden als geheimzinnig en vatbaar voor misbruik.

Het tijdschrift meldde ook dat Aleksej Burkov, de vermoedelijke hacker in het middelpunt van de affaire, 2021 naar Rusland werd gedeporteerd om redenen die de regering van de VS nog moet toelichten.

Volgens Forbes werden Sabre en Travelport, beide gevestigd in de VS, in november bij rechterlijk bevel gelast 2015 om de Amerikaanse inlichtingendiensten twee jaar lang “volledige en gelijktijdige realtime rekeningtransacties” van Burkovs reizen te verstrekken, alsmede wekelijkse updates. Dit bevel was “aanzienlijk langer” dan een eerder bevel aan Sabre,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: