NachDenkSeiten:ㅤDe macht van geld

nachdenkseiten:ㅤde-macht-van-geld

24-06-22 08: 45: 00,

Waarom laten de grote Duitse bedrijven hun lobbyisten niet optrommelen om tegen de economisch suïcidale sancties tegen Rusland te lobbyen? Deze vraag werd onlangs gesteld door Tobias Riegel en ook onze gastauteur Michael Fitz heeft zich ermee beziggehouden en herinnert aan de invloed van BlackRock en Co.
Tobias Riegel verwijst in zijn NDS artikel van 21.6.2022 onder andere naar wat ik een zeer interessante observatie vind. Terwijl zeer weinig vertegenwoordigers van de industrie en van bepaalde sectoren hun ongenoegen uiten over de mogelijke gevolgen van een door de SPD en de Groenen gepland totaal olie- en gasembargo voor relevante Russische produkten, blijft het grootste deel van de Duitse industrie, met name haar machtscentra zoals de BDI, opvallend stil.

Hier zou men alle gelegenheid hebben om, zoals in het verleden dikwijls het geval is geweest, met uitgebreide perscampagnes tegen dergelijke plannen op te komen en, zoals velen menen, Duitsland als industrielocatie moedwillig schade toe te brengen. In plaats daarvan: alleen een welsprekende stilte.

Waarom is dat? Zeker, de energiereuzen zullen wegen en middelen vinden om hun aandelenkoersen en winstmarges in de loop van de tijd te redden of zelfs te vergroten, ondanks het tekort aan grondstoffen.

Staatsregulering van de kant van de stoplichtcoalitie zal hen zeker niet in de weg staan, zoals het er nu naar uitziet. Vooral omdat uitgerekend de Groenen nu tot het koor preken over het gebruik van steenkool en kernenergie. Vervangende oplossingen zoals duur fracking gas (LNG) uit de VS en Canada zullen aan EON , RWE en Co zeker niet voorbijgaan zonder ingecalculeerde winsten en navenant aangepaste berekeningen.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: