NachDenkSeiten:ㅤHoe worden de NachDenkSeiten gefinancierd?

nachdenkseiten:ㅤhoe-worden-de-nachdenkseiten-gefinancierd?

24-06-22 10: 19: 00,

Af en toe worden ons door commentatoren vragen gesteld over de financiering van de NachDenkSeiten; soms bevatten deze commentaren herkenbare insinuaties, kennelijk van mensen die zich niet kunnen voorstellen dat een orgaan dat kritisch staat tegenover de VS, de NAVO en andere westerse narratieven zoals de NDS zou kunnen bestaan zonder door de andere partij te worden gefinancierd. Wie zoiets suggereert, onderschat het potentieel van mensen die bereid zijn te betalen voor kritische, verhelderende verslaggeving en analyse. De IQM e.V. bestaat sinds 2005. Deze vereniging van supporters van de NachDenkSeiten is erkend als een organisatie zonder winstoogmerk, zodat de belastingdienst regelmatig controleert of op verantwoorde wijze met de giften wordt omgegaan. De donaties komen van onze lezers, en zij alleen zorgen er met hun meestal kleine bijdragen voor dat de redactie en de techniek gefinancierd kunnen worden.

De meeste donaties zijn tussen de 5 en 50 €. Vaak gaat het om maandelijkse donaties van 5 € of 10 € of 20 €, vaak om eenmalige donaties van dit bedrag. Er zijn incidentele schenkingen van 100 €, soms 200. Hogere steun is zeldzaam. Enkele lezers van de NachDenkSeiten schenken 500 of zelfs 1000 of zeer zelden 1500 €. – In totaal waren er 2021, d.w.z. in het laatste verantwoorde jaar, 9.861 donateurs.

De NachDenkSeiten hebben geen grote donateurs. Zij krijgen geen geld van de belastingbetaler – zoals de meeste stichtingen en denkers. De NachDenkSeiten worden niet in stand gehouden door grote stichtingen, noch door buitenlandse staten en hun geheime diensten.

Geen enkele donateur heeft enige invloed op de redactie. Er is tot nu toe geen serieuze poging door supporters ondernomen,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: