Onze democratie wordt met voeten getreden – commonsensetv.nl

onze-democratie-wordt-met-voeten-getreden-–-commonsensetv.nl

23-06-22 10:29:00, Onze democratie wordt met voeten getreden,

De burgers hebben recht op democratie, maar krijgen het steeds maar niet! Politiek hoort te draaien om oprechte democratie, om de belangen van de burgers. Democratie is geen recht, dient verplicht te zijn

Als de mensheid in meerderheid aangeeft vernietigd te willen worden, kan Klaus Schwab met zijn paladijnen Rutte, Kaag, Hoekstra, maar ook Macron, Biden, Zelensky, Johnson, Trudeau, Von der Leyen en vele anderen, zijn gang gaan.

In een goed werkende democratie is echter een Constitutioneel Hof ingebouwd waardoor in de meest positieve zin van democratie de nieuwe wetten worden beoordeeld op haalbaarheid, juistheid en of ze niet in strijd zijn met al bestaande wetten. Maar ook of ze niet ten koste gaan van minderheden.

Nou geloof me maar, de WEF plannen van Klaus Schwab zijn niet goed voor die net genoemde minderheid. Een minderheid die wel eens een grote meerderheid zou kunnen worden nadat hen de ogen zijn geopend. In een democratie mag er van worden uitgegaan dat betrokken en zelf denkende burgers in hoofdlijnen weten wat er over hen besloten zou kunnen worden. Daarvoor dienen ze eerlijk te worden voorgelicht, met de mogelijkheid om de voor- en nadelen tegen elkaar af te kunnen wegen.

Neem het stikstof probleem: Een paradepaardje (net als het referendum) van D66. Het minderheidsstandpunt is bij de coalitievorming door de strot geduwd van m.n. VVD en CDA en daarna zonder gêne als meerderheidspunt tot beleid gepromoveerd. Buiten de coalitie is het merendeel van GL voor net als een verdwaalde PvdA’er. De PvdD zal naar buiten toe ook voor zijn, maar intern hevig verdeeld. Samen bij lange na geen meerderheid. Maar 25 miljard belastinggeld is al gereserveerd naast nog eens 35 miljard voor het klimaat, al is ook daar niets mis mee. (De plastic bergen en de plasticsoep in de zeeën is juist wél een probleem!)

Waar Duitsland en België de schouders ophalen wil Rob Jetten (de tassendrager van Kaag met tassen vol kiezersbedrog) 50% reduceren. Als hij nou gewoon de megastallen zou willen aanpakken vanwege dierenwelzijn en de boeren die hun vee de wei insturen motiveert daar mee door te gaan, kan hij wellicht wel op een ruime meerderheid rekenen. Een democratische meerderheid.

En iedereen zich maar afvragen waarom vervuilende bedrijven (o.a. Tata Steel, de raffinaderijen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: