The Saker:Sergey Lavrov’s persconferentie met de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian

the-saker:sergey-lavrov’s-persconferentie-met-de-iraanse-minister-van-buitenlandse-zaken-hossein-amir-abdollahian

24-06-22 10: 48: 00,

Verklaring van minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov en antwoorden op vragen van de media tijdens een gezamenlijke nieuwsconferentie na gesprekken met minister van Buitenlandse Zaken van Iran Hossein Amir-Abdollahian, Teheran, juni 23, 2022

Dames en heren.

Ik wil mijn collega, Hossein Amir-Abdollahian, minister van Buitenlandse Zaken van de Islamitische Republiek Iran, bedanken voor de gastvrijheid die mij en mijn delegatie ten deel is gevallen vanaf de eerste minuten van mijn verblijf op Iraans grondgebied.

Het uitvoerige gesprek van gisteren met president van de Islamitische Republiek Iran Sayyid Ebrahim Raisi en de lange gesprekken van vandaag hebben bevestigd dat beide landen zich richten op het verdiepen van de samenwerking op alle gebieden, overeenkomstig de akkoorden die onze leiders hebben bereikt. Ik verwijs naar het bezoek van Ebrahim Raisi aan Rusland in januari 2022 en zijn daaropvolgende telefoongesprekken met president Vladimir Poetin. Het laatste gesprek vond plaats op 8 juni.

De presidenten zijn het er unaniem over eens dat de betrekkingen tussen Rusland en Iran het hoogste punt in hun geschiedenis hebben bereikt.

” Lees verder op site The Saker

%d bloggers liken dit: