Waarom H.G. Wells’ “The Shape of Things to Come” vandaag is aangekomen

waarom-hg.-wells’-“the-shape-of-things-to-come”-vandaag-is-aangekomen

24-06-22 11: 30: 00,

Het is geen toeval dat onze hedendaagse amusementsindustrie, die zo doordrenkt is van de invloed van Wellsiaanse propaganda, geobsedeerd is door het thema van een post-apocalyptische wereld, schrijft Cynthia Chung.

Het is aangetoond dat hele massa’s van de menselijke bevolking inferieur zijn aan andere massa’s wat betreft hun aanspraak op de toekomst, dat hun geen kansen kunnen worden geboden en geen macht kan worden toevertrouwd zoals de superieure volkeren, dat hun kenmerkende zwakheden besmettelijk zijn en schadelijk voor de structuur van de beschaving, en dat hun scala van onvermogen de sterken verleidt en demoraliseert. Hen gelijkheid verlenen is zich verlagen tot hun niveau; hen beschermen en koesteren is verdrinken in hun vruchtbaarheid. – H.G.Wells, “Anticipations of the Reaction of Mechanical and Scientific Progress upon Human Life and Thought”, 1901

In “The Shape of Things to Come: The Ultimate Revolution” (gepubliceerd 1933) schrijft H.G.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: