Wat gelooft Christopher Rufo? Een interview met de consequente cultuuroorlog activist

wat-gelooft-christopher-rufo?-een-interview-met-de-consequente-cultuuroorlog-activist

30-06-22 02: 55: 00, De conservatieve schrijver en activist Christopher Rufo (r.) verschijnt op System Update, juni 29, 2022, om zijn werk en wereldbeeld te bespreken.

Vanaf het moment dat ik begon te schrijven over politiek in 2005, is mijn houding ten opzichte van de culturele oorlog standvastig en consistent geweest: vermijden waar mogelijk. Of het nu met opzet is of niet, het effect van culturele gevechten is dat Amerikanen bitter verdeeld raken over elkaar, in plaats van eensgezind te strijden tegen de kwaadaardigheid en het verraad van de heersende machtscentra en hun eigenbelangen van corporatisme en militarisme. Dat meningen over culturele gevechten meer opruiend en meer gefixeerd zijn dan andere soorten debatten, maakt het moeilijker om verslaggeving en politieke geschriften te gebruiken om mensen te overtuigen en van mening te veranderen.

Meer alledaagse motieven zijn ook de drijfveer achter mijn beslissing om dergelijke controverses geen prioriteit te geven of zelfs te vermijden. Een journalist die probeert zich in elk debat te mengen, eindigt in geen enkel debat een specialist te zijn, niet veel meer dan een algemene expert die oppervlakkige stukjes conventionele wijsheid aanbiedt of oppervlakkige verklaringen die ontworpen zijn om te pronken met oppervlakkige deugdzaamheid als onderdeel van een sombere merkopbouwoefening. Ik heb altijd geprobeerd om mijn platform te gebruiken om me te concentreren op kwesties en analyses die anders onvoldoende aandacht krijgen gezien hun ernst, en er is geen tekort aan andere schrijvers die zich obsessief richten op gevechten over cultuur.

Dat betekent niet dat kwesties die gegroepeerd zijn onder het label “cultuuroorlog” onbelangrijk zijn. Het tegendeel is vaak waar: hoe culturele meningsverschillen worden opgelost – sociaal en vooral in het recht – kan diepgaande en directe invloed hebben op het leven van mensen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: