Redactionele aanbeveling: – Russische MvD – Analyse van de militair-biologische activiteiten van de VS en hun bondgenoten in Oekraïne en andere regio’s

russische-mvd-–-analyse-van-de-militair-biologische-activiteiten-van-de-vs-en-hun-bondgenoten-in-oekraine-en-andere-regio’s

09-07-22 12:42:00,

Op 7 juli heeft het Russische Ministerie van Defensie verslag uitgebracht over de resultaten van de analyse van de militair-biologische activiteit van de VS en hun bondgenoten in Oekraïne en andere regio’s van de wereld. Het rapport bevestigt dat:

  • Oekraïense speciale eenheden van plan waren in Oost-Oekraïne biologische wapens te gebruiken;
  • Oekraïense militairen als vrijwilligers betrokken waren bij experimenten om de tolerantie voor gevaarlijke besmettelijke ziekten te beoordelen;
  • de officiële activiteiten van het Pentagon in Oekraïne slechts een dekmantel zijn voor illegaal militair en biologisch onderzoek;
  • Oekraïne en andere post-Sovjetstaten zijn een proeftuin voor biologische wapens geworden, niet alleen voor de VS, maar ook voor zijn NAVO-bondgenoten;
  • de VS volharden in hun beleid om hun eigen militaire en biologische vermogens op te bouwen en zo de internationale overeenkomsten te omzeilen.

Briefing over de resultaten van de analyse van documenten in verband met de militair-biologische activiteit van de VS in Oekraïne op 7 juli:

Het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie gaat door met het analyseren van de militair-biologische activiteit van de VS en hun bondgenoten in Oekraïne en andere regio’s van de wereld met het oog op nieuwe informatie die ontvangen is uit de bevrijde gebieden en uit de filialen van het Defence Threat Reduction Agency (DTRA), die een verenigd informatienetwerk vormen.

Wij hebben al eerder verklaard dat het Oekraïense project van het Pentagon niet beantwoordt aan de pertinente gezondheidsproblemen van Oekraïne, terwijl de uitvoering ervan niet geleid heeft tot enige verbetering van de sanitaire-epidemiologische situatie.

De speciale militaire operatie heeft geleid tot de vorming van het eindrapport over de activiteiten van DTRA van 2005 tot 2016.

Het document bevat de gegevens over de evaluatie van de doeltreffendheid van de gezondheidszorg, het veterinaire en het bioveiligheidssysteem, die in 2016 door een groep deskundigen uit de VS zijn opgesteld.

Dit verslag is een conceptdocument voor de verdere planning van de militair-biologische activiteit van het Pentagon in Oekraïne, dat conclusies bevat over de uitvoering van de richtlijnen van het programma.

Ondanks de meer dan 10 jaar durende samenwerking in het kader van de vermeende “…vermindering van biologische bedreigingen…”, hebben de deskundigen verklaard:

“…is er in het land geen wetgeving inzake de controle op zeer gevaarlijke ziekteverwekkers,

 » Lees verder