Redactionele aanbeveling: – Russisch Ministerie van Defensie: “Wij staan op de rand van een onmiddelijk gewapend conflict met de Verenigde Staten”

russisch-ministerie-van-defensie:-“wij-staan-op-de-rand-van-een-onmiddelijk-gewapend-conflict-met-de-verenigde-staten”

13-07-22 03:04:00,

Het Russische Ministerie van Defensie heeft ’s avonds laat een persverklaring uitgegeven waarin staat: “Wij staan op de rand van een onmiddellijk gewapend conflict met de Verenigde Staten”, nadat Oekraïne met door de VS geleverde HIMARS-wapens een Russische basis heeft aangevallen. Om 19.12 uur EDT zijn er ten minste 7 Russische troepen dood en ten minste 40 gewond. Die aantallen lopen snel op en veranderen snel, bericht Hal Turner.

Behalve het Russische MvD heeft ook het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken een verklaring afgelegd:

De Verenigde Staten en hun bondgenoten balanceren op de rand van een open militair conflict met Moskou, dat met nucleaire spanningen gepaard zou gaan, zei de woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, dinsdag in een verklaring.

“Na het uitlokken van een escalatie van de Oekraïense crisis en het ontketenen van een gewelddadige hybride confrontatie met Rusland, balanceren Washington en zijn bondgenoten gevaarlijk op de rand van een open militaire confrontatie met ons land, wat een direct gewapend conflict tussen kernmogendheden betekent. Het is duidelijk dat een dergelijke confrontatie een nucleaire escalatie zou inhouden,” aldus de verklaring.

Henry Kissinger heeft zojuist op Fox News gezegd dat wij tegen midden augustus een rechtstreeks conflict met Rusland moeten verwachten.

Dodelijk NAVO-wapenarsenaal dwingt Rusland tot annexatie van Oekraïne

Het HIMARS-systeem maakt onaanvaardbare slachtoffers en dwingt Poetin om op 15 juli een spoedvergadering van de DUMA bijeen te roepen. Aangezien deze raketten door VS-satellieten geleid worden, zijn de VS en Rusland al in staat van oorlog. Door alle Oekraïners het Russische staatsburgerschap aan te bieden, geeft Poetin te kennen dat Rusland van plan is het hele land noodgedwongen op te slorpen.

“Vóór elk bombardement door de M142 HIMARS werden westerse, civiele of militaire observatiesatellieten boven de beoogde plaatsen gespot. Zo werd, om bij het hierboven vermelde bombardement op Novaja Charkova te blijven, 3 dagen vóór de oekra-atlantische aanvallen, een Amerikaanse commerciële satelliet, de Worldview-2, verticaal naar de sector gebracht.

Ook al is het gebruik van deze Amerikaanse ruimtevaartmiddelen ten behoeve van de Oekraïense strijdkrachten feitelijk een flagrante “cobelligerence” [“medestrijdigheid”], zal juridisch gezien de vernietiging ervan door de Russische ruimtevaartkrachten voor de Amerikanen een “casus belli” rechtvaardigen…

En als het volume van dit soort geleide wapensystemen toeneemt,

 » Lees verder