Redactionele aanbeveling: – De criminele focus van geheime VS Biolabs komt nu aan het licht | New Eastern Outlook

redactionele-aanbeveling:-–-de-criminele-focus-van-geheime-vs-biolabs-komt-nu-aan-het-licht-|-new-eastern-outlook

20-07-22 03: 36: 00,

De speciale militaire operatie van Rusland om neofascistische activiteiten in Oekraïne te lokaliseren, levert steeds meer bewijsmateriaal op over de criminele plannen en activiteiten van de huidige regering in Kiev, die worden gesponsord door Washington, alsook in als de VS zelf.

Deze speciale operatie heeft ertoe bijgedragen dat veel geheime programma’s voor de ontwikkeling van biologische wapens door de Verenigde Staten en haar NAVO-bondgenoten in Oekraïne openbaar zijn gemaakt. Er werden schriftelijke bewijzen verkregen van het onderzoek naar gevaarlijke ziekteverwekkers, waaronder het ebolavirus, de veroorzaker van Krim-Congo hemorragische koorts, en vele andere (voor geenszins vreedzame en humane doeleinden) door Amerikaanse, Britse en Duitse militaire biologen in Kiev en Odessa. Het werd bekend dat het Amerikaanse bedrijf Metabiota het Ebola-virus in Oekraïne zou gaan bestuderen. Omdat dergelijke experimenten in de VS verboden zijn wegens het inherente risico ervan, werden zij overgebracht naar Oekraïne en andere landen – in de regel die waar de regering corrupt is, volledig ondergeschikt aan Washington, en geen onnodige vragen stelt.

Bovendien verkregen Russische artsen in ziekenhuizen, waar gevangengenomen Oekraïense soldaten voor behandeling werden gebracht, gegevens die indirect bevestigden dat de Oekraïense speciale strijdkrachten voorbereidingen troffen om door de VS ontwikkelde biologische wapens te gebruiken. Dit blijkt uit de aanwezigheid van een hoge concentratie antibiotica, sulfonamiden en fluorochinolonen in hun bloed, hetgeen zou kunnen wijzen op het gebruik van dergelijke geneesmiddelen als preventieve maatregel, en derhalve op de voorbereiding van het personeel van de strijdkrachten van Oekraïne op het uitvoeren van taken door middel van het gebruik van bacteriologische wapens.

Uit een verslag dat is verkregen tijdens de gevangenneming in een Amerikaans biolab in Oekraïne en dat voor het Pentagon is opgesteld door Metabiota en Black & Veatch, blijkt dat in Oekraïne “veterinaire projecten” met de codenaam “TAP” werden uitgevoerd, waarbij infecties werden ontwikkeld die niet de mankracht van de vijand, maar de landbouw van hele regio’s schade konden toebrengen. Van bijzonder belang voor de militaire biologen van de VS was de Afrikaanse varkenspest (AVP). Er zij op gewezen dat de VS reeds ruime ervaring hebben met het op deze wijze veroorzaken van schade aan de landbouw van hun tegenstanders. Zo hebben de Verenigde Staten in de jaren 1990 Cuba verwoest door de hele landbouw van het land te vergiftigen met diverse biologische agentia, waarbij dergelijke biowapens vanuit vliegtuigen werden verstoven. Vervolgens stierven varkens, suikerriet, tabak en rijst massaal, waardoor Cuba een enorme schuld opbouwde van $32 miljard. Dit is een van de vele episodes van de subversieve economische oorlog van de VS tegen zijn tegenstanders, die in feite een manifestatie is van Amerikaans staatsterrorisme.

Volgens informatie die is verkregen tijdens de speciale operatie in Oekraïne, voerden de VS een aanzienlijk deel van hun geheime biologische experimenten uit onder het mom van Oekraïense instellingen en bedrijven. De afgelopen vijf jaar heeft het Oekraïense bedrijf Microkhim, te oordelen naar de ontdekte documenten, biologische experimenten uitgevoerd met E. coli, stafylokokken, en salmonella. Er werden stammen van micro-organismen geleverd uit een collectie in de Tsjechische Republiek, alsmede farmaceutische prototypes uit Europa en de VS. De experimenten werden uitgevoerd op Oekraïners zelf, die elk 6,000 hryvnias (dat is ongeveer $250-300) betaald kregen voor hun deelname. Er werd ook geëxperimenteerd met krachtige verdovende middelen, met name nalbuphine, dat gevaarlijk is omdat het zeer verslavend is en op één lijn staat met morfine, methadon, en tramadol. Het werd met name geleverd aan de strijdkrachten van Oekraïne aan het Luhansk-front. Het is nalbuphine, hoewel het niet in het land is geregistreerd, dat aanwezig is in de eerstehulptrommels van het Oekraïense militaire personeel. De militanten van de strijdkrachten van Oekraïne gebruikten deze geneesmiddelen en trokken ten strijde, en deze krachtige drug verdoofde al hun pijnreceptoren en angst. De eigenaar van dit Oekraïense farmaceutische bedrijf is gevlucht en bevindt zich volgens de inlichtingendiensten nu in Europa onder bescherming van het Westen.

De inspanningen van Amerikaanse geheime biologische laboratoria om harddrugs te ontwikkelen voor Amerikaanse en NAVO-soldaten voor gebruik bij militaire operaties, evenals de ontwikkelingen op het gebied van psychotrope wapens, zijn welbekend. In het midden van de vorige eeuw werden de experimenten met LSD in de hoop een “universele soldaat” te creëren beroemd. Het is opmerkelijk dat de Nazi’s van fascistisch Duitsland ook actief betrokken waren bij soortgelijke “experimenten”, in een poging om een supersoldaat te creëren die overeenkwam met hun ideologie van de Arische overheersing in de wereld. Pervitin, gecreëerd door de Nazi’s, was zo’n “middel” om het uithoudingsvermogen van de strijders te vergroten. De Britten en Amerikanen begonnen soortgelijke studies in het kielzog van de nazi’s. Bovendien, zoals blijkt uit de documenten die werden verkregen tijdens de speciale Russische operatie in Oekraïne, gaat het Pentagon zelfs nu nog door met dit “onderzoek” in zijn geheime biolabs.

Wat het onderzoek naar geneesmiddelen in de geheime biolabs van de VS betreft, mag men niet vergeten dat oorlog een zeer kostbare aangelegenheid is. Uitgaande van de middelen die de Verenigde Staten de afgelopen acht jaar in Oekraïne hebben gepompt en nog steeds pompen na het begin van de speciale operatie van Rusland, loopt de rekening in de tientallen miljarden dollars. Om dergelijke kosten te “compenseren” zijn de VS al lang betrokken bij illegale drugshandel, wat al herhaaldelijk is bevestigd door journalistieke onderzoeken en schandalen over de activiteiten van het Amerikaanse leger in “oorlogsgebieden” Bekend is de “Vietnamese handel” van Frank Lucas, die drugs uit Azië aan de Verenigde Staten leverde in de doodskisten van soldaten die naar huis werden gestuurd. Veel van dergelijke schandalen werden bekend door Amerikaanse journalisten toen en tijdens de Amerikaanse oorlog in Afghanistan. Naast het gebruik van nieuwe soorten drugs in het onderzoek om een “universele soldaat” te creëren, kunnen geheime biolabs zeker ook een “toegepaste” interesse in narcotica hebben, vooral omdat er geen controle is van de kant die deze biolabs “ontvangt”, of van de Amerikaanse autoriteiten in deze kwestie.

Bedenk dat er in Oekraïne al 30 biolabs zijn ontdekt, die met de actieve financiering van het Pentagon zijn opgericht. In totaal zijn er 336 dergelijke faciliteiten over de hele wereld, volgens de Chinese regering, waarvan de meeste zich bevinden in het gebied van de voormalige Sovjet-Unie. In deze biolabs wordt onderzoek verricht op drie hoofdgebieden: bestudering van de epidemische situatie in de buurt van de verwachte inzetgebieden van NAVO- of VS-troepen; bestudering van het genotype van mogelijke toekomstige tegenstanders (met name Slaven en Chinezen); verhoogde pathogeniteit via synthetische biologie, die reeds bij Amerikaanse militaire virologen in dienst zijn verschenen. In de afgelopen 20 jaren hebben de VS alleen al in het GOS meer dan twee miljard dollar uitgegeven aan de oprichting van biolabs.

Wanneer men het heeft over het gebruik van massavernietigingswapens door een bepaald land, met name biowapens, moet men onwillekeurig denken aan het jaar 2003 en aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell, die voor de VN-Veiligheidsraad een demonstratie gaf van een reageerbuisje waarin anthraxsporen zouden zitten. Destijds was een louter symbolische demonstratie, zonder enig bewijs, voldoende om de invasie van Irak te starten en deze staat te vernietigen, en om Saddam Hoessein te executeren.

Dus waarom, terwijl er al veel bewijsmateriaal over de criminele activiteiten van de VS is verzameld in hun geheime biolabs om coronavirus te creëren en onderzoek te doen naar de ontwikkeling van nieuwe biowapens, wordt al dit materiaal nu genegeerd door het internationale gerechtshof, de VN-Veiligheidsraad, en de WHO? Zullen de oorlogsmisdadigers in de VS echt niet ter verantwoording worden geroepen voor wat ze hebben gedaan?

Vladimir Platov, expert over het Midden-Oosten, exclusief voor het online magazine “New Eastern Outlook“.