Stralingsleed.nl:ㅤEen primeur: de kassa-loze winkel met slimme sensoren en camera ’s. Is dit geen discriminatie?

stralingsleednl:ㅤeen-primeur:-de-kassa-loze-winkel-met-slimme-sensoren-en-camera-’s.-is-dit-geen-discriminatie?

21-07-22 06:47:00,

Aldi heeft in in Utrecht, woensdag 20 juli 2022, het eerste filiaal zonder kassa’s of zelfscanners, in Nederland, geopend.  Het nieuwe concept houdt in dat klanten niet meer met hun boodschappen langs de kassa hoeven! Klanten moeten voordat zij de winkel binnengaan, een app installeren en door middel van camera’s en sensoren wordt er bijgehouden, wat de klant meeneemt. Bij het verlaten van de winkel worden de boodschappen via de app automatisch afgerekend.

Slimme sensoren en camera ‘s
In de supermarkt registreren namelijk slimme sensoren* en camera ’s aan o.a. het plafond, welke producten klanten in hun winkelwagen of -mand leggen. Bij het verlaten van de winkel wordt er met de special geïnstalleerde app, automatisch afgerekend. Het filiaal met de naam ALDI Shop & Go wordt zo de eerste kassa-loze winkel in Nederland van ALDI Nord in Europa.  

 Elektromagnetische velden (EMV)
De sensoren kunnen functioneren door middel van elektromagnetische straling, (EMV) dat gebruik maakt van microgolven en infrarode straling. De impact van de 5G-technologie op de sensoren is dat er met een snelheid gehaald wordt van 1 tot 10 Gbps (Gigabit per seconde)! Voor de elektrogevoeligen (EHS ‘ers) onder ons, een winkel dus om weg te blijven! Een niet van toepassing voor elektrogevoeligen. In deze winkel kunnen mensen die al elektrogevoelig zijn gewoon niet wezen. Ze worden dus niet gelijk behandeld dan mensen die niet elektrogevoelig zijn voor alle draadloze toepassingen. Er wordt verschil gemaakt voor de niet elektrogevoelige en de al elektrogevoelige. Dit is discriminatie toch?

Discriminatie
Want volgens Wikipedia is discriminatie letterlijk “het maken van onderscheid.” En onderscheid wordt er gemaakt want de ernstig elektrogevoelige kan hier ook echt niet naar binnen, zonder ziek te worden.

Aldi 20 juli 2022
Het bijzondere innovatieproject van Aldi maakt winkelen zonder kassa’s of scanapparaten mogelijk. Intelligente camera’s (draadloos) in het plafond en sensoren in de schappen detecteren de bewegingen van de klant en het gekozen product. Het filiaal in Utrecht dient als testlocatie waar de nieuwe technologie* wordt geoptimaliseerd voor klant en medewerkers.

*Het door Trigo Vision Ltd. ontwikkeld systeem maakt gebruik van intelligente camera’s en sensoren in de schappen. Met deze geavanceerde technologie worden enkel de bewegingen die de klant en het artikel maken gevolgd. Het systeem maakt geen gebruik van gezichtsherkenning,

 » Lees verder op Stralingsleed.nl

%d bloggers liken dit: