Stralingsleed.nl:ㅤDe kassaloze winkel met slimme sensoren en camera ’s is discriminatie!

stralingsleed.nl:ㅤde-kassaloze-winkel-met-slimme-sensoren-en-camera-’s-is-discriminatie!

22-07-22 06:29:00,

Aldi opent in Utrecht, woensdag 20 juli 2022, het eerste filiaal zonder kassa’s of zelfscanners, in Nederland. Het nieuwe concept houdt in dat klanten niet meer met hun boodschappen langs de kassa hoeven! Klanten moeten voordat zij de winkel binnengaan, een app installeren en door middel van camera’s en sensoren wordt er bijgehouden, wat de klant meeneemt. Bij het verlaten van de winkel worden de boodschappen via de app automatisch afgerekend.

Slimme sensoren en camera ‘s
In de supermarkt registreren namelijk slimme sensoren* en camera ’s aan o.a. het plafond, welke producten klanten in hun winkelwagen of -mand leggen. Bij het verlaten van de winkel wordt er met de special geïnstalleerde app, automatisch afgerekend. Het filiaal met de naam ALDI Shop & Go wordt zo de eerste kassaloze winkel in Nederland van ALDI Nord in Europa.

Elektromagnetische velden (EMV)
De sensoren kunnen functioneren door middel van elektromagnetische straling, (EMV) dat gebruik maakt van microgolven en infrarode straling. De impact van de 5G-technologie op de sensoren is dat er met een snelheid gehaald wordt van 1 tot 10 Gbps (Gigabit per seconde)! Voor de elektrogevoeligen (EHS ‘ers) onder ons, een winkel dus om weg te blijven! Een niet van toepassing voor elektrogevoeligen. In deze winkel kunnen mensen die al elektrogevoelig zijn gewoon niet wezen. Ze worden dus niet gelijk behandeld dan mensen die niet elektrogevoelig zijn voor alle draadloze toepassingen. Er wordt verschil gemaakt voor de niet elektrogevoelige en de al elektrogevoelige. Dit is discriminatie toch?

Het systeem van Albert Heijn werkt anders. Klanten die gebruik willen maken van het kassaloos betaalsysteem hebben een tap to go-kaart van de winkelketen nodig of kunnen winkelen met een speciale app op hun mobiele telefoon. Met de kaart of de telefoon tikt de klant tegen het prijskaartje op het schap van een product. De klant kan daarna meteen het product pakken en de winkel verlaten. Na 10 minuten wordt het bedrag automatisch van de rekening afgeschreven. Maar er zijn dus mensen met een werkende mobiel in de winkel, dus is het ongeschikt om te verblijven voor de elektrogevoelige. Een voorkeur wordt er zo gemaakt voor de niet-elektrogevoelige en voor de onzichtbare, reukloze en onhoorbare straling die de elektromagnetische straling produceert. Ook zo wordt ervoor gezorgd dat een elektrogevoelig iemand niet in deze winkel kan zijn.

 » Lees verder op Stralingsleed.nl

%d bloggers liken dit: