GLADIO – commonsensetv.tempurl.host

gladio-–-commonsensetvtempurl.host

25-07-22 06:58:00, Een verzekeringspolis om de NAVO vrij te houden

Met de toegenomen agressie van de Russische Federatie en machinaties via dochterondernemingen van de Volksrepubliek China, is de noodzaak van achterblijvende operaties eens te meer duidelijk geworden.

Zo begint dit artikel op Nationalinterest.

Nou weet ik niet wat u leest maar zelf lees ik hier “machinaties via dochterondernemingen van de Volksrepubliek China,” Mijn nieuwsgierigheid is meteen gewekt. Wie zijn toch die dochterondernemingen van China?

Stay-behind (GLADIO), een clandestiene doctrine die in Zuid-Europa en de NAVO-periferie wordt toegepast, was ooit het fundament van de veiligheid van het bondgenootschap en de functie van vele natiestaten, van de Turkse Republiek tot Italië en van landen in de Benelux (bestaande uit België, Nederland en Luxemburg). Decennia later, met toegenomen agressie van de Russische Federatie en machinaties via dochterondernemingen van de Volksrepubliek China (PRC), is de noodzaak ervan opnieuw duidelijk geworden.

En alweer dochterondernemingen van China in deze alinea, dat zullen toch niet diegenen zijn die hier in Europa het Chinese sociaalkredietsysteem willen invoeren?

Tegenwoordig zijn regeringen, politici en staatsstructuren over de hele wereld gepenetreerd door Russische en Chinese actoren. Toch biedt een methode die tijdens de Koude Oorlog door de NAVO is ontwikkeld, de oplossing om diegenen tegen te gaan die erop gebrand zijn de op regels gebaseerde gevestigde internationale orde omver te werpen. GLADIO, zowel een militaire als een civiele organisatie, werd oorspronkelijk opgericht met het doel om kwaadwillende binnenlandse actoren met de Sovjet-Unie te dwarsbomen – of het nu illegale organisaties of gecompromitteerde regeringen zijn – door middel van lokale machtsmakelaars en nationale commandostructuren. Het doel was om de NAVO-landen voor toekomstige generaties veilig te stellen.

 

In deze alinea krijgen we inzicht waarvoor GLADIO is opgericht, ‘kwaadwillende binnenlandse actoren, illegale organisaties of gecompromitteerde regeringen“.
In deze video vertelt hij zelf wie deze kwaadwillende actor is van welke illegale organisatie hij deel uitmaakt en hoe hij de regeringen compromitteert.

Het artikel gaat verder met; Maar toen de Sovjet-Unie instortte, werd GLADIO door veel landen “in winterslaap gehouden”. Tegenwoordig hebben zowel de NAVO als haar lidstaten echter voldoende redenen en capaciteiten om deze clandestiene organisaties nieuw leven in te blazen.

De GRU, de Russische militaire inlichtingendienst, en MSS, de Chinese inlichtingendienst,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: