WEF roept op tot einde aan particulier autobezit – commonsensetv.tempurl.host

wef-roept-op-tot-einde-aan-particulier-autobezit-–-commonsensetvtempurl.host

27-07-22 10:07:00, Het verminderen van “verkwistend” autobezit zal helpen om een “klimaatapocalyps” te voorkomen, zegt het WEF

“De gemiddelde auto of bestelwagen in Europa wordt slechts 4% van de tijd bestuurd”, stelt de WEF-krant. Vervolgens roept het autobezitters op om hun voertuig te verkopen omdat “autodeelplatforms zoals Getaround en BlueSG die kans al hebben aangegrepen om voertuigen aan te bieden waarbij je betaalt per gebruikt uur.”

Het beëindigen van particulier autobezit is essentieel om de klimaatverandering aan te pakken, stelt het WEF. Het forum pleit verder voor de toepassing van dezelfde principes op stads- en huisontwerpen.

“Een ontwerpproces dat zich richt op het vervullen van de onderliggende behoefte in plaats van ontwerpen voor productaankoop is van fundamenteel belang voor deze overgang”, schreef het WEF. “Dit is de mentaliteit die nodig is om steden opnieuw te ontwerpen om privévoertuigen en ander gebruik te verminderen.”

Een aantal Europese landen en Amerikaanse staten hebben al wetgeving aangenomen die de verkoop van niet-elektrische auto’s al in 2030 verbiedt. Washington, New York en Californië hebben dergelijke maatregelen al aangenomen, terwijl een groeiend aantal EU-lidstaten hetzelfde heeft gedaan .

In Ierland heeft de regering de burgers verteld dat ze in dichtbevolkte steden zullen worden opgepakt om de klimaatverandering tegen te gaan. Chauffeurs zullen van de weg worden gedwongen als onderdeel van een plan dat de levensstijl en het gedrag van mensen zal “revolutioneren”.

Daarnaast heeft het Internationaal Energie Agentschap (IEA) wereldwijd de regeringen opgedragen om de olie afhankelijkheid naar huishoudelijke consumenten drastisch te verminderen om naleving aan te moedigen door mensen uit hun privéauto te krijgen.

Het tienpuntenplan van het IEA om “gedragsveranderingen van consumenten” te stimuleren en de vraag naar benzine en diesel aan de pomp te verminderen, omvat het verlagen van de snelheidslimieten, drie dagen per week thuiswerken, meer elektrische auto’s, autoloze zondagen, meer fietspaden, goedkoper openbaar vervoer en meer gebruik van langeafstandstreinen in plaats van vliegtuigen, meldde Breitbart News.

Om een “klimaatapocalyps” af te wenden, is de regering van plan om mensen “uit privéauto’s te dwingen omdat zij de grootste boosdoeners zijn voor emissies” met voorstellen die onder meer het verbieden van voertuigen op fossiele brandstof in steden in het hele land om opzettelijke gewone automobilisten te ontmoedigen.

Auteur CULLEN MCCUE Het originele artikel.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: