DARPA gebruikt deeltjesversneller om technologie te ontwikkelen die door betonnen muren kan kijken

darpa-gebruikt-deeltjesversneller-om-technologie-te-ontwikkelen-die-door-betonnen-muren-kan-kijken

28-07-22 10: 08: 00,

Het Amerikaanse leger heeft vrijdag aangekondigd dat het een deeltjesversneller gebruikt als onderdeel van een nieuw programma om een compacte bron van subatomaire deeltjes te creëren die krachtig genoeg is om door betonnen muren heen te kijken.

Voor het onderzoek zijn hoogenergetische deeltjes nodig die alleen kunnen worden geproduceerd in grote onderzoeksfaciliteiten zoals de nationale deeltjesversneller Fermilab in Illinois, VS, en de Europese Raad voor Kernonderzoek (CERN) in Zwitserland.

In een persbericht zei het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) dat het personeel diep doordringende aardse muonen zou produceren, subatomaire deeltjes die ongeveer 200 keer zwaarder zijn dan elektronen. Dergelijke deeltjes zouden energiebundels tot honderden giga-elektronvolts kunnen produceren om materialen te scannen of te karakteriseren voor wetenschappelijke ontdekkingen en nationale veiligheid.

Mark Wrobel, de programmamanager in DARPA’s Defense Sciences Office, zei dat de steeds verder voortschrijdende lasertechnologie met hoog piekvermogen terrestrische muonen zou kunnen produceren.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: