Dissident One:ㅤOekraïne is verkocht aan de westerse agro-industrie en energiesector – DissidentNL

dissident-one:ㅤoekraine-is-verkocht-aan-de-westerse-agro-industrie-en-energiesector-–-dissidentnl

28-07-22 03:00:00,

Te midden van het voortdurende solidariteitsgejank van de westerse media wordt het geleidelijk aan steeds duidelijker wat het o zo soevereine en o zo neutrale Oekraïne eigenlijk is: gekocht. Spreekwoordelijk en lichamelijk gekocht. Het land. De grond. Verkocht door de “dienaren van het volk” daar – aan oligarchen en enorme, agro-industriële complexen voornamelijk uit de VS. Dat verklaart veel van het solidariteitsgejammer in het Westen, meldt JouWatch.

Na de staatsgreep

Vrij snel na de door de VS geleide en door de EU gesteunde staatsgreep tegen de gekozen Oekraïense president Janoekovitsj rond de jaarwisseling van 2013/2014, begon de uitverkoop van Oekraïense grond. Het was alleen de vraag hoe dit te regelen met het oog op een Oekraïense wet die de verkoop van Oekraïense grond aan buitenlanders verbiedt. Een mogelijkheid was de oprichting van Oekraïense landbouw-holdings, naamloze vennootschappen en dergelijke, waardoor westerse financiers op de begane grond zouden kunnen instappen en aldus de winsten van de Oekraïense grond in handen zouden krijgen.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: