Dissident One:ㅤSpahn en Lauterbach zijn nu “wereldkampioenen” in het bestellen van vaccindoses: 677 miljoen voor 60 miljoen burgers! – DissidentNL

dissident-one:ㅤspahn-en-lauterbach-zijn-nu-“wereldkampioenen”-in-het-bestellen-van-vaccindoses:-677-miljoen-voor-60-miljoen-burgers!-–-dissidentnl

28-07-22 05:34:00,

Dit wordt ook wel overkill genoemd: de federale regering heeft sinds het begin van de pandemie in totaal 677,4 miljoen doses Covid 19-vaccin besteld. Dit meldde het Bondsministerie van Volksgezondheid aan die “Welt” (donderdageditie). 557 miljoen daarvan werden besteld tijdens het mandaat van Karl Lauterbachs (SPD) voorganger Jens Spahn (CDU).

Sinds de regeringswisseling van begin december heeft Lauterbach nog eens 120 miljoen doses besteld. Dit omvatte 85 miljoen doses van Biontech, 5,3 miljoen van Moderna en 30 miljoen van Novavax. De bezorgdheid over het aankoopbeleid van de minister komt uit de gelederen van de coalitie, meldt JouWatch.

“Allereerst moet worden opgemerkt dat een tekort aan vaccindoses koste wat het kost moet worden voorkomen. Als het erom gaat de bevolking te beschermen, mag niet aan de verkeerde kant worden bezuinigd”, aldus Karsten Klein, FDP-voorzitter in de begrotingscommissie. Tegelijkertijd “moet worden voorkomen dat grote hoeveelheden vaccindoses verloren gaan”,

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: