EU topdiplomaat Josep Borrell klaagt, hij is minder populair dan Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov

eu-topdiplomaat-josep-borrell-klaagt,-hij-is-minder-populair-dan-russische-minister-van-buitenlandse-zaken-sergej-lavrov

28-07-22 05:20:00, De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov (R) en toenmalige Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Josep Borrell (L) in Madrid, Spanje, 2018. Screenshot YouTube Borrell van de EU heeft “geen kans” tegen Lavrov. De topdiplomaat van de EU is inderdaad minder populair dan zijn Russische ambtgenoot, zegt het Kremlin. Borrell beklaagde zich er eerder over dat zijn uitspraken in de westerse media niet dezelfde aandacht krijgen als die van Lavrov, bericht RT.

Tijdens een geregeld gesprek met verslaggevers op donderdag werd de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, gevraagd om commentaar te geven op de opmerking van Borrell.

“Het was eerlijk van hem om te klagen. Hij is inderdaad minder populair dan Lavrov. Hij heeft hier geen kans,” antwoordde Peskov.

Borrell klaagde dinsdag dat de uitspraken van Lavrov meer aandacht kregen in de media dan zijn eigen uitspraken.

“Lavrov gaat naar Afrika en probeert de Afrikanen ervan te overtuigen dat de sancties de schuld zijn van alles wat er gebeurt… en de hele westerse media herhalen het,” zei Borrell tegen de Spaanse radio Cadena SER.

“Ik ga naar Afrika om het tegendeel te zeggen, namelijk dat sancties er niets mee te maken hebben, en niemand pikt dat op.”

Lavrov had tijdens een vierdaagse rondreis bezoeken gebracht aan Egypte, DR Congo, Oeganda en Ethiopië, alvorens donderdag in Oezbekistan aan te komen. De reis vond plaats kort nadat Rusland en Oekraïne een overeenkomst hadden bereikt, bemiddeld door Turkije en de VN, om de graanexport vanuit de Oekraïense Zwarte Zee-havens te hervatten.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Interview van minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov met de Italiaanse tv-zender Mediaset (het is een pittig interview!)

Lees meer over:  » Lees verder

%d bloggers liken dit: