Nancy Pelosi wil naar Taiwan – commonsensetv.nl

nancy-pelosi-wil-naar-taiwan-–-commonsensetv.nl

28-07-22 09:52:00, Het Amerikaanse leger is begonnen met het ontwikkelen van noodplannen voor elk incident dat zich zou kunnen voordoen als Huisvoorzitter Nancy Pelosi haar gemelde plan om volgende maand naar Taiwan te reizen doorzet – nadat president Biden vorige week had gezegd dat ze geloofden dat het beter voor haar zou zijn om thuis te blijven.

De Associated Press, die meerdere Amerikaanse functionarissen citeerde, meldde dat als Pelosi (D-Calif.) naar Taiwan reist, het Pentagon zijn troepenmacht en andere activa in de Indo-Pacific-regio zal opvoeren.

Gevechtsvliegtuigen, schepen, bewakingsmiddelen en andere militaire systemen zouden waarschijnlijk worden gebruikt om bufferzones te creëren die de vlucht van Pelosi naar de eilandnatie veiligstellen. De beveiliging op de grond zou ook worden versterkt om incidenten te voorkomen terwijl de spreker in het land is.

De functionarissen vertelden de AP ook dat als Pelosi doorgaat met de reis, de VS reddingscapaciteiten zou moeten bieden – zoals helikopters die op nabijgelegen schepen zijn geplaatst en die onmiddellijk klaar zijn voor vertrek. Meld de New York Post.

 

Inmiddels meld Reuters dat het vliegkampschip de Ronald Reagan onderweg is naar de straat van Taiwan.

 

Amerikaanse carrier strike group keert terug naar Zuid-Chinese Zee te midden van spanningen in Taiwan.

 

 

 

Inmiddels meld ook The South China Morning Post;

Amerikaanse vliegkampschip groep gaat richting Taiwan terwijl de spanning over het mogelijke bezoek van Nancy Pelosi blijft toenemen

De USS Ronald Reagan en zijn begeleiders verlieten Singapore maandag naar het noordoosten, volgens de trackinginformatie van het schip

De inzet van het schip komt nadat Peking waarschuwde dat het ‘sterke maatregelen zou nemen’ als de Amerikaanse huisspreker Nancy Pelosi het eiland zou bezoeken

China en de Verenigde Staten bouwen hun militaire kracht op rond de Straat van Taiwan terwijl de spanningen toenemen over het mogelijke bezoek van de Amerikaanse Huisspreker Nancy Pelosi aan het eiland.
Het Amerikaanse vliegdekschip USS Ronald Reagan en zijn aanvalsgroep, waaronder een geleide raketvernietiger en een geleide raketkruiser, vertrokken maandag vanuit Singapore in noordoostelijke richting in de richting van de Zuid-Chinese Zee, volgens scheepsvolginformatie verstrekt door de in Peking gevestigde denktank het Zuid-Chinese Zee Strategic Probing Initiative.

 

“Opmerkelijk is het dat onder de regering Trump geen enkele oorlog begonnen is en de massale drone aanvallen gestopt zijn die meestal onschuldige mensen troffen en hele families uitroeiden”.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: