Onze Europese waarden”: 1,21 euro minimumloon in Oekraïne

onze-europese-waarden”:-1,21-euro-minimumloon-in-oekraine

28-07-22 12: 55: 00,

strategic-culture.org: Maak kennis met Oekraïne, het land met de armste en ziekste bevolking van Europa, het centrum van sigarettensmokkel en wereldleider in de handel in vrouwenlichamen.

Toen 2015 in Oekraïne voor het eerst een wettelijk minimumloon werd ingevoerd, was dat 0,34 euro, of 34 cent per uur. Daarna werd het verhoogd: 2017 het was 68 cent, 2019 het was 10 cent meer, dus 78 cent, en sinds 2021 is het 1,21 euro. Ooit van gehoord?

Zelfs dit laagste loon wordt niet altijd uitbetaald.

Dit betekent natuurlijk niet dat dit minimumloon ook werkelijk correct wordt uitbetaald in deze federale staat. Het maandelijkse minimumloon voor een volledige werkweek in het jaar 2017 bedroeg bijvoorbeeld 96 euro. Maar in de textiel- en lederindustrie, bijvoorbeeld, werd dit minimumloon zelden op tijd betaald voor een derde van de meestal vrouwelijke werknemers. Wijdverspreid is ook betaling per stuk – een bepaald aantal shirts moet in een uur genaaid worden;

” Lees verder op Uncut-News.ch