Scott Ritter over de EU sancties: Als ik Rusland was, zou ik ik zeggen “Wel, dat was het dan, wij sluiten de deuren. Sterf!”

scott-ritter-over-de-eu-sancties:-als-ik-rusland-was,-zou-ik-ik-zeggen-“wel,-dat-was-het-dan,-wij-sluiten-de-deuren.-sterf!”

28-07-22 12:56:00,

Zijn evaluaties en voorspellingen over het Oekraïne-conflict komen consequent overeen met de werkelijkheid. Daarom krijgt Scott Ritter, VS-veteraan, militair deskundige, voormalig inlichtingenofficier en VN-wapeninspecteur, allerlei zendtijd in de alternatieve nieuwssector, schrijft globaleye1984.

Onlangs nog, in een gesprek met het YouTube kanaal “Through the Eyes of“, deelde Ritter een onverbloemd situatieverslag mee, dat geen uitzicht biedt op veelbelovende ontwikkelingen. Daarbij haalde de militaire deskundige hard uit naar het “verwende Westen”. Wiens misplaatst beleid volgens Ritter een recept voor een ramp is. Een broedmachine voor dood en lijden op aarde. Wij hebben enkele van zijn gedetailleerde formuleringen in de vertaling gelaten, om de context ervan gemakkelijker te begrijpen.

Ritter:

“Voor bijna heel Europa zal deze winter rampzalig zijn. Een absoluut debacle. Economisch gezien, en vanuit het oogpunt van de menselijke beleving nog veel doorslaggevender. De afgelopen vijf à zes decennia bent u, Europeanen, verwend geweest. Deze geweldige samenleving die door u is opgebouwd, met pensioenen, met vakantietijd, met haalbare werktijden, met gezondheidszorg. Weet u wie dat allemaal betaald heeft? En vertel me nu alsjeblieft niet dat het hun eigen arbeidskrachten waren, want dat was het niet. Het goedkope Russische gas heeft ervoor betaald. Daardoor was Europa in staat een robuuste economie op te bouwen. Maar zij willen niet toegeven hoe zij het gedaan hebben. Zij hadden toegang tot goedkoop Russisch gas. Als zij de volledige marktprijs hadden betaald, zouden zij niet met de tegenwoordige samenleving zitten. Omdat zij het zich niet zouden hebben kunnen veroorloven. Zij leefden op goedkoop Russisch gas. Nu u het niet meer hebt, kunt u zich uw samenleving niet meer veroorloven en hebt u met die gevolgen te maken. En stop met Rusland de schuld te geven. Rusland zou u voor altijd zijn gas verkocht hebben. U zou vijandige affiches kunnen ophangen, of zelfs op de Russische vlag spuwen. U had allerlei wapens te voorschijn kunnen halen, behalve het sanctioneren van Rusland. Rusland is eraan gewend niet aardig gevonden te worden. De Russen weten dat het Westen hen niet begrijpt. Naar mijn mening willen de Russen begrepen worden. Ik heb het gevoel dat Russen er niet bepaald op gesteld zijn om in een isolement te leven. Dat zij bemind willen worden zoals iedereen en ook deel willen uitmaken van Europa.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: