China waarschuwt net zo hard voor Taiwan als Rusland voor Oekraïne

china-waarschuwt-net-zo-hard-voor-taiwan-als-rusland-voor-oekraine

29-07-22 05: 36: 00,

Caitlin Johnstone

House Speaker Nancy Pelosi is doorgegaan met het gieten van benzine op het buitenlands beleid dump dat is haar geplande bezoek aan Taiwan volgende maand, en is nu naar verluidt aanmoedigen andere leden van het Congres om haar te vergezellen.

“Speaker Nancy Pelosi, Democraat van Californië, heeft een kleine groep wetgevers uitgenodigd op haar officiële reis naar Taiwan, waaronder de top Democraten en Republikeinen in de House Foreign Affairs Committee,” meldt NBC News.

De reis, die door Peking wordt gezien als een flagrante schending van het langdurige één-China-beleid van Washington, heeft reeds zoveel opschudding veroorzaakt dat het Pentagon nu van plan is gevechtsvliegtuigen en andere oorlogsmachines te sturen om Pelosi’s vliegtuig te beschermen in geval van een aanval door het Chinese leger.

AP meldt:

Terwijl Amerikaanse functionarissen zeggen dat ze weinig vrees hebben dat Peking het vliegtuig van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zou aanvallen,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: