De rol van het grootkapitaal in de oorlog in Oekraïne

de-rol-van-het-grootkapitaal-in-de-oorlog-in-oekraine

29-07-22 09: 48: 00,

Door Peter Haisenko

Als er oorlog wordt gevoerd, gaat die meestal over godsdienst of economie. De religie van de door de VS geleide oorlogen van de moderne tijd wordt “democratie” genoemd. Evenzo gaan deze oorlogen over economische belangen. Dit aspect komt onvoldoende uit de verf in de beschouwingen over de oorlog in Oekraïne.

De Oekraïense economie verkeert niet alleen sinds de staatsgreep van Maidan in een staat van depressie. Sinds de oprichting van deze staat bijna dertig jaar geleden, is het alleen maar bergafwaarts gegaan. De regeringen in Kiev hebben alles verzilverd wat op een of andere manier geld in de schatkist kon brengen. Tot de staatsgreep op de Maidan was het echter niet toegestaan om op grote schaal grond te verkopen aan buitenlandse “investeerders”. Poroshenko heeft dat veranderd. Sindsdien zijn enorme hoeveelheden land verkocht aan westerse oligarchen. Bill Gates wordt genoemd als koper. In de VS zelf is hij al opgeklommen tot een van de grootste landeigenaren, maar in Oekraïne is hij daarbij vergeleken maar een kleine vis.

Kiev heeft 30 procent van het land verkocht.

De totale oppervlakte van Oekraïne is

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: