Dissident One:ㅤEU stevent af op “oorlogseconomie” – Orban – DissidentNL

dissident-one:ㅤeu-stevent-af-op-“oorlogseconomie”-–-orban-–-dissidentnl

29-07-22 02:15:00,

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft een EU-plan om het gasverbruik met 15% te verminderen, gelaakt. Hij waarschuwde dat Europa een energiecrisis, een recessie en politieke onrust te wachten staat, tenzij het blok zich inzet voor vrede in Oekraïne.

Na een ontmoeting met de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer zei Orban donderdag in Wenen dat Hongarije zijn eigen energiebeleid bepaalt, en dat elke poging van Brussel om zich daarmee te bemoeien “niet in goede aarde zal vallen bij de Hongaren“, aldus RT.

Eerder deze week bereikten de EU-lidstaten, vooruitlopend op een onderbreking van de toevoer uit Rusland, overeenstemming over een reeks maatregelen om hun gasverbruik tijdens de winter met 15% te verminderen. De vrijwillige maatregelen – waaronder een overschakeling op alternatieve brandstoffen en rantsoenering voor huishoudelijke verbruikers – kunnen verplicht worden als de EU de noodtoestand afkondigt.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: