Dissident One:ㅤ’Horrorgrafiek’ suggereert dat Duitsland aan de rand van enorme energiecrisis staat – DissidentNL

dissident-one:ㅤ’horrorgrafiek’-suggereert-dat-duitsland-aan-de-rand-van-enorme-energiecrisis-staat-–-dissidentnl

29-07-22 11:54:00,

Duitsland stevent af op een “enorme energiecrisis“, waarschuwde een hoofdredacteur van Die Welt, een van de meest invloedrijke kranten van het land, woensdag.

Niet alleen [zijn] de gasprijzen in de buurt van recordhoogten, maar met name de elektriciteitsprijzen signaleren stress,” schreef Holger Zschaepitz, een senior redacteur op de economische en financiële desk van het dagblad, op Twitter, aldus RT.

In wat hij een “horrorgrafiek” noemde die hij bij zijn tweet plaatste, toonde Zschaepitz aan dat de prijs van elektriciteit op de energiebeurs bijna 400 euro per megawattuur had bereikt, of 0,40 euro per kilowattuur. Als de consumentenprijzen dergelijke marktprijzen zouden weerspiegelen, zouden de Duitsers ongeveer 0,80 euro per kilowattuur betalen in plaats van de huidige 0,30 euro, inclusief belastingen en heffingen. Zo’n sterke stijging zou echter sociaal gezien explosief zijn,

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: