Dissident One:ㅤOorlogsmisdaad: Oekraïne bombardeert gevangenis met eigen krijgsgevangenen in Donbass – 50 doden – DissidentNL

dissident-one:ㅤoorlogsmisdaad:-oekraine-bombardeert-gevangenis-met-eigen-krijgsgevangenen-in-donbass-–-50-doden-–-dissidentnl

29-07-22 01:12:00,

Oekraïense troepen hebben vrijdagochtend vroeg een gevangenis met krijgsgevangenen in de voorstedelijke nederzetting Jelenovka beschoten, volgens de plaatsvervangende minister van informatie van de Volksrepubliek Donetsk, Daniil Bezsonov.

“Er was een directe treffer op een gebouw met gevangenen,” schreef Bezsonov op Telegram. “De resultaten op dit moment: 50 doden, 130 gewonden.”

De minister voegde eraan toe dat hij denkt dat Kiev voor de aanval door de VS geleverde HIMARS meervoudige raketwerpers heeft gebruikt, meldt RT.

De faciliteit huisvestte naar verluidt Oekraïense strijders die door Russische en geallieerde troepen gevangen waren genomen tijdens de belegering van de Azovstal staalfabriek in de stad Mariupol.

De beschietingen vonden plaats toen Russische en DPR-troepen trachtten Oekraïense soldaten uit de westelijke gebieden van de republiek te verdrijven.

🚀Ukrainian army fired a HIMARS missile at a POW prison in Elenovka,

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: