Het leven in Donetsk, of waarom de Oekraïners Kiev moeten “bedanken”

het-leven-in-donetsk,-of-waarom-de-oekrainers-kiev-moeten-“bedanken”

29-07-22 03: 22: 00,

In het Westen wordt Rusland beschuldigd van het lijden van de Oekraïense vluchtelingen. Er wordt echter iets cruciaals over het hoofd gezien.

Ik moet het meteen in het begin zeggen: ik voel mee met elke Oekraïner die de afgelopen maanden zijn vaderland heeft moeten verlaten uit angst voor oorlog. Ik kan zelfs begrijpen dat de mensen in Oekraïne Moskou de schuld geven, omdat ze acht jaar lang zijn voorgelogen zonder het te beseffen.

In tegenstelling tot de Oekraïners, die het wel hebben gehoord 24. Februari 2022 explosies en zijn bang geweest voor oorlog, de mensen in de Donbass ervaren het sinds april 2014. De coupplegers die op de Maidan de macht grepen, kondigden toen een “antiterroristische operatie” af en stuurden tanks en bommenwerpers op de demonstranten in de Donbass af die zich tegen de coup verzetten. Ik noem de gebeurtenissen van april 2014 met opzet een “coup-regering” omdat de eerste verkiezingen na de Maidan pas eind mei plaatsvonden.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: