Litouwen heeft een manier gevonden om de blokkade van Kaliningrad te handhaven

litouwen-heeft-een-manier-gevonden-om-de-blokkade-van-kaliningrad-te-handhaven

29-07-22 10: 58: 00,

Het geschil over de doorvoer van goederen van Rusland naar Kaliningrad gaat een nieuwe ronde in. Ondanks een duidelijke EU-richtlijn heeft Litouwen toch een manier gevonden om het spoorwegvervoer tegen te houden.

De blokkade van de Russische exclave Kaliningrad door Litouwen heeft de voorpagina’s van de kranten gehaald en de EU-Commissie was er helemaal niet blij mee, omdat Rusland de blokkade van zijn exclave als zo’n groot gevaar zou kunnen beschouwen dat het militair zou kunnen reageren. Daarom publiceerde de EU-Commissie half juli een richtlijn die verduidelijkt dat de doorvoer van Russische goederen van Rusland naar Kaliningrad geen export van goederen is en daarom – ten minste per spoor – niet onder de EU-sancties valt en moet worden hervat.

Litouwen, dat graag provoceert, zoals het reeds heeft laten zien met het voorbeeld van China, was dienovereenkomstig beledigd dat de EU-Commissie haar solopoging neerschoot. De EU-Commissie heeft beperkingen op het wegvervoer toegestaan,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: