Maak je klaar voor oorlog

maak-je-klaar-voor-oorlog

29-07-22 05:50:00, Het Chinese leger schrijft “Maak je klaar voor oorlog!” bericht over Amerikaans bezoek aan Taiwan

Door Joshua Manning • 29 juli 2022 • 16:22

“Maak je klaar voor oorlog!” leest een bericht van de 80ste Groep van het Chinese Volksbevrijdingsleger (PLA) over het bezoek van de VS en Nancy Pelosi aan Taiwan, zoals gerapporteerd op vrijdag 29 juli.
De oorlogsboodschap van het Chinese leger over het mogelijke bezoek van de VS aan Taiwan genereerde naar verluidt meer dan 300.000 thumbs-up in slechts 12 uur, wat volgens Global Times een “hoog moreel onder Chinese soldaten” creëerde.

Het bericht werd gepost op het Chinese sociale netwerk Weibo, met foto’s van het bericht sinds het circuleren op Twitter:

🇨🇳⚔️🇺🇸🇹🇼”Get ready for war!”

Such a message appeared on the official account of the 80th Army of the People’s Liberation Army of China on the Weibo social network. pic.twitter.com/DHjXOmrV3Y

— AZ 🛰🌏🌍🌎 (@AZmilitary1) July 29, 2022

 

Het bericht dat China zich voorbereidt op oorlog, komt nadat Nancy Pelosi, spreker voor het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten, China woedend heeft gemaakt na gesprekken over een mogelijk bezoek van de VS aan Taiwan, een stap die Taiwan mogelijk zou erkennen als een onafhankelijke soevereine staat, en niet als de Republiek China.

Veel politici maken zich echter zorgen dat nu het nieuws van het hypothetische bezoek zich heeft verspreid, als de VS Pelosi niet sturen, lijkt het alsof de VS bakzeil haalt in de ogen van China.

Taiwan daarentegen bevindt zich midden in zijn jaarlijkse militaire voorbereiding op de Chinese invasie, bekend als “The Han Kuang-oefening”, die op maandag 25 juli begon.

Het originele bericht in Euro Weekly

PLA’s post ‘Preparing for war’ krijgt brede steun van netizens voorafgaand aan Army Day in Global Times

Nancy Pelosi wil naar TaiwanHet Amerikaanse leger is begonnen met het ontwikkelen van noodplannen voor elk incident dat zich zou kunnen voordoen als Huisvoorzitter Nancy Pelosi haar gemelde plan om volgende maand naar Taiwan te reizen doorzet – nadat president Biden vorige week had gezegd dat ze geloofden dat het beter voor haar zou zijn om thuis te blijven.

 

 

 

 

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: