NachDenkSeiten:ㅤLeserbriefe zu “Völkerkunde mit Anna Kupriy bei der Landeszentrale für politische Bildung: De Russen zijn lui, de Oekraïners ijverig’ en ‘Wij betreuren.. – Landeszentrale für politische Bildung reageert onmiddellijk op NachDenkSeiten-artikelen en brieven van lezers”

nachdenkseiten:ㅤleserbriefe-zu-“volkerkunde-mit-anna-kupriy-bei-der-landeszentrale-fur-politische-bildung:-de-russen-zijn-lui,-de-oekrainers-ijverig’-en-‘wij-betreuren.-–-landeszentrale-fur-politische-bildung-reageert-onmiddellijk-op-nachdenkseiten-artikelen-en-brieven-van-lezers”

29-07-22 12: 30: 00,

Rupert Koppold wijst er in dit artikel op dat op de homepage van de Landeszentrale für politische Bildung in Baden-Württemberg een “Oekraïne-dagboek” met dertien afleveringen is verschenen. De Oekraïense journaliste Anna Kupriy schrijft daarin indringend over het Russische volk, dat “lui, comfortabel, agressief, ongeëngageerd en niet in staat tot empathie” is, terwijl de Oekraïners als “voorbeeldig” worden beschreven. Enkele dagen later wees Florian Warweg er hier op dat de rijksdienst delen van het “dagboek” van het net had gehaald. Dit waren echter slechts “cosmetische correcties”, want dit was “slechts het topje van de ijsberg”: Het probleem is niet “beperkt tot één van 13 vermeldingen. Integendeel, het probleem is systemisch”. Wij danken u voor de interessante brieven aan de redacteur. Hieronder volgt een selectie, die ook interessante berichten bevat. Samengesteld door Christian Reimann.

Re: Etnologie met Anna Kupriy bij de Landeszentrale für politische Bildung: De Russen zijn lui, de Oekraïners ijverig

1e brief aan de redactie

Beste Rupert Koppold, beste Florian Warweg, beste lezers,

Hartelijk dank voor dit dringende onderzoek bij de Landeszentrale für politische Bildung Baden -Württemberg!

Bij het lezen van deze opruiende geschriften van Anna Kubriy ben ik buiten adem. Ik ben ontzet door dit brute racisme, de oorlogspropaganda, die zelfs wordt gesteund door een staatscentrum voor politieke opvoeding. Ik ben zelf onderwijzeres en ik weet dat de publicaties van dit staatsagentschap door veel collega’s worden gebruikt voor hun lessen. Ik hoop van harte dat sommige van mijn collega’s zowel de NDS als de ingezonden brieven zullen lezen, zodat zij zich beter kunnen voorbereiden

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: