Oekraïne doodde eigen krijgsgevangenen om een punt te maken

oekraine-doodde-eigen-krijgsgevangenen-om-een-punt-te-maken

29-07-22 11:19:00, Ten minste 53 Oekraïense krijgsgevangenen zijn omgekomen bij een aanval op een detentiecentrum in Donbass. De strijdkrachten van Kiev hebben vrijdagochtend vroeg een detentiecentrum met Oekraïense krijgsgevangenen beschoten om de eigen troepen die eventueel de wapens willen neerleggen te “bedreigen”, aldus het Russische Ministerie van Defensie.

“Een groot aantal Oekraïense militairen legt vrijwillig de wapens neer, en is op de hoogte van de humane behandeling van gevangenen door de Russische kant,” zei het ministerie, en noemde de aanval “schandalig.” bericht RT.

De autoriteiten in de Volksrepubliek Donetsk (DPR) zeiden dat het dodental bij de raketaanval is opgelopen tot 53. De vice-minister van Informatie van de DPR, Daniil Bezsonov, heeft op zijn Telegramkanaal een schokkende video geplaatst, waarop meerdere verminkte en verkoolde lichamen te zien zijn in het verwoeste gebouw.

Volgens het Russische Ministerie van Defensie en de plaatselijke autoriteiten gebruikten de Oekraïense troepen door de VS geleverde HIMARS meervoudige raketwerpers om het detentiecentrum bij het dorp Jelenovka te treffen.

Het ministerie zei dat in de inrichting leden zaten van het Oekraïense Azov-regiment, waarvan de strijders zich overgaven aan de Russische en Donbass strijdkrachten tijdens de belegering van de staalfabriek Azovstal in Mariupol. Het bataljon is berucht omdat er strijders in zitten met nationalistische en neonazistische opvattingen.

In een toespraak tot het Russische tv-kanaal Eén zei het hoofd van de DPR, Denis Pushilin, dat de Oekraïeners het detentiecentrum “opzettelijk” als doelwit hadden gekozen om Azov-leden te doden die getuigenissen hadden afgelegd over mogelijke oorlogsmisdaden van hun commandanten.

Het Oekraïense leger gaf vrijdag een verklaring uit, waarin het de Russische troepen beschuldigde van beschietingen op Jelenovka. Moskou vernietigde de gevangenis om Kiev de schuld in de schoenen te schuiven, en ook om “de marteling van gevangenen en de executies te verbergen,” beweerde de verklaring.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. NUCLEAIRE OORLOG DOSSIER

Nucleaire oorlog dreigt: Westen is kansloos, zegt IAEA-insider

Lees meer over:  » Lees verder

%d bloggers liken dit: