Oekraïne verliest de oorlog, en Europa ook

oekraine-verliest-de-oorlog,-en-europa-ook

29-07-22 05: 37: 00,

Afgezien van de schade in Oekraïne heeft de oorlog ook in de rest van Europa aanzienlijke slachtoffers gemaakt nu het continent zijn meest concurrerende energievoorziening kwijtraakt, de productievoorsprong van de regio in gevaar brengt en een inflatiegolf versnelt die het welzijn van de bevolking in de komende winter ernstig zal aantasten door de hogere energiekosten.

Europa probeert al jaren zijn energiebronnen te diversifiëren, maar beschikt niet over een alomvattend noodplan om de gevolgen op te vangen van de plotselinge afsluiting van de toegang tot Russische olie en gas sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. De Europese leiders hebben het substitutiepotentieel van andere energiebronnen (zoals LNG) schromelijk overdreven en zijn nu gedwongen alternatieven te aanvaarden die nog niet zo lang geleden als politiek onaanvaardbaar werden beschouwd, zoals de hervatting van de steenkoolproductie in Duitsland.

Hoe heeft deze grove misrekening kunnen plaatsvinden? Het is duidelijk dat de Europese leiders niet in staat waren om de echte economische gevolgen te voorzien van de economische oorlog die tegen Rusland werd gevoerd in Europa en daarbuiten.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: