RubikonNews:ㅤDe verpauperingswet

rubikonnews:ㅤde-verpauperingswet

29-07-22 02: 00: 00,

Soms is het de moeite waard om individuele termen na te streven. De term “ellende” en het bijbehorende woord “armoede” behoren daartoe. Een nadere analyse van deze term – zowel met het oog op zijn geschiedenis als op de dag van vandaag – toont aan dat het een term is die zelden is gebruikt om de situatie waarin wij leven zo precies te beschrijven: Zelden heeft een term zo nauwkeurig de levensomstandigheden van miljoenen mensen in de Bondsrepubliek Duitsland beschreven als de term “ellende”. Maar concreet:

Elend, wat in de huidige betekenis een extreme term is voor extreme sociale en economische ontberingen – zoek het maar op in de relevante woordenboeken! -, de term voor een levenssituatie die ver onder “armoede” ligt,

” Lees verder op Rubikon News

%d bloggers liken dit: