Turkije: Russische aanval op Odessa-haven hindert graanexport niet

turkije:-russische-aanval-op-odessa-haven-hindert-graanexport-niet

29-07-22 11: 54: 00,

Turkije heeft te horen gekregen dat de Russische aanval op het militaire deel van de haven van Odessa geen belemmering zal vormen voor de overeengekomen export van graan.

Turkije heeft bemiddeld bij de overeenkomst over de export van Russisch en Oekraïens graan en is de centrale staat bij de uitvoering van de overeenkomst. Ankara kan deze rol op overtuigende wijze spelen omdat Turkije een van de weinige landen ter wereld is die zowel met Kiev als met Moskou goede betrekkingen onderhoudt.

De overeenkomst, die minder dan een week geleden werd ondertekend, bepaalt dat Oekraïense piloten graanschepen door Oekraïense mijnenvelden voor de kust van Oekraïense havens loodsen en dat Turkije vervolgens een veilige doorvaart door de Zwarte Zee garandeert. Schepen met bestemming Oekraïne zullen door gezamenlijke groepen, waaronder Russische vertegenwoordigers, op wapens worden onderzocht voordat zij Oekraïense havens mogen binnenvaren.

Bovendien voorziet de overeenkomst in een versoepeling van de westerse sancties,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: