V.S. rechtbank stopt installatie van “gevaarlijke” 5G-celtorens: “Ze zijn gevaarlijk voor de menselijke gezondheid”

vs.-rechtbank-stopt-installatie-van-“gevaarlijke”-5g-celtorens:-“ze-zijn-gevaarlijk-voor-de-menselijke-gezondheid”

29-07-22 07:01:00,

Een rechtbank in New York heeft de installatie van 5G-celtorens verboden, nadat uit bewijsmateriaal was gebleken dat zij een gevaar voor de menselijke gezondheid vormen. Bewoners in het gehucht Mahopac binnen de stad Carmel, NY hebben hun strijd tegen Verizon Wireless voor de rechter gebracht nadat de telecomgigant had voorgesteld er een in hun buurt te installeren, bericht Newspunch.com.

Staatshooggerechtshof Thomas Davis was het eens met de grieven van de eisers. Hij oordeelde dat de stad Carmel een onwettige overeenkomst met Homeland Towers had gesloten om een 42 meter hoge celtoren in een woonwijk te bouwen.

Activistpost.com meldt:

“Wij zijn het niet eens met de beslissing van de Staatsrechter,” vertelde Manuel Vicente, president van Homeland aan Inside Towers, “en wij zullen onze juridische opties krachtig blijven nastreven in onze pogingen om de bewoners van Carmel kritische draadloze infrastructuur en diensten te brengen.”

In een nipte stemming om de bouw van de celtoren goed te keuren, stemde gemeenteraadslid Frank Lombardi voor het plan van de celtoren. Als lid van de vereniging van huiseigenaars van Maple Estate maakte hij echter deel uit van de HOA-groep die 18.000 dollar per jaar zou verdienen aan de pacht van de grond.

“Hij had zijn belang moeten bekendmaken en zich moeten onthouden van de stemming van het stadsbestuur,” verklaarde rechter Davis.

“Het is jammer dat de bewoners van Walton Drive gerechtelijke stappen hebben moeten ondernemen tegen Homeland Towers en de stad,” zei de voormalige stadstoezichthouder, Ken Schmitt, die de oorspronkelijke overeenkomst mede mogelijk heeft gemaakt. “Ik ben blij dat de bewoners de overhand hebben gekregen. Ik had mijn werk beter kunnen doen, door dieper in de voorwaarden van de schikking te duiken. Dat verwijt ik mezelf,” zei hij tegen de Westchester Journal News.

“Vijf van ons hebben bijgelegd om de advocaat te betalen,” zei stadsbewoner Rob Cavallaro. “Er is een klein saldo dat wij nog moeten betalen. Het doet pijn. Maar er moest iets gedaan worden. En hopelijk gaat Homeland Towers weg.”

Verizon Wireless en Homeland Towers hebben eerdere versies van dit plan aangevochten, waarbij zij op hindernissen stuitten met plaatsing en bestemmingsplannen. Er is tot nu toe nog geen officiële reactie gekomen op de recente juridische overwinning van Mahopac.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: