Viruswaarheid:ㅤRaisa Blommestijn: “ Welkom in de regenboogdictatuur!”

viruswaarheid:ㅤraisa-blommestijn:-“-welkom-in-de-regenboogdictatuur!”

29-07-22 05:00:00,

Dit artikel is integraal overgenomen van De Dagelijkse Standaard.

Afgelopen week liep ik door Amsterdam. De aanwezigheid van de enorme hoeveelheid regenboogvlaggen was, zoals altijd, weer opvallend. Deze keer werden deze regenboogvlaggen echter vergezeld door verschillende banners met daarop groot de tekst Pride afgedrukt. De gemeente Amsterdam heeft de week van 30 juli tot en met 7 augustus namelijk uitgeroepen tot Amsterdam Pride week. Een hele week om te “vieren” dat iedereen “zichzelf mag zijn”. Iedereen, behalve de mensen die kritiek hebben op de regenboogideologie – welteverstaan. En dat dat niet alleen in het echte leven geldt, maar ook op sociale media, ondervond ik op Twitter waar mijn account sinds vanochtend geblokkeerd is wegens kritiek op de alom dominante regenboogterreur.

Waar de banners en hoeveelheid regenboogvlaggen in Amsterdam mij namelijk al een doorn in het oog waren, bleek dit nog niets in vergelijking met bepaalde foto’s van personen behorend tot de zogenaamde regenboog-community die op enorme bilboards door de stad worden getoond. Eén van die foto’s, met daarop “Jason”, werd gedeeld via sociale media. Op de foto is een vrouw te zien met een ernstig verminkt lichaam, zowel door de grote hoeveelheid littekens van zelfbeschadiging als door een dubbele borstamputatie. Hoewel de foto duidelijke pijn uitstraalt, staat de tekst “My gender, my pride” erbij vermeld.

Met de beste wil van de wereld kan ik niet begrijpen waarom de gemeente Amsterdam ervoor kiest om een dergelijke foto aan een groot publiek te tonen.

 » Lees verder op Viruswaarheid

%d bloggers liken dit: