Waar centrale banken digitale munten hebben uitgegeven

waar-centrale-banken-digitale-munten-hebben-uitgegeven

29-07-22 03: 05: 00,

De waarde van Bitcoins en NFT’s is het afgelopen jaar misschien gedaald, maar een andere benadering van Cryptocurrencies groeit wereldwijd in populariteit en laat een heel ander gezicht van de blockchain zien.

Zoals Katharina Buchholz van Statista hieronder aangeeft, worden digitale centralebankvaluta’s, net als traditionele valuta’s, gecontroleerd door overheden en vertegenwoordigen daarom precies het tegenovergestelde van het idee van gedecentraliseerde, ontraceerbare Bitcoins. Verschillende kleine landen en – vanaf oktober 2021 – Nigeria hebben centrale bank digitale valuta’s ingevoerd, en verschillende dichtbevolkte landen maken zich op om op een andere crypto hype bandwagon te springen.

Volgens de “Atlantic Council’s” Central Bank Digital Currency Tracker, zijn centrale bank digitale valuta’s zelfs eerder dan in Nigeria ingevoerd in Caribische landen, bijvoorbeeld in de Bahama’s, Grenada, Dominica en St Lucia. De “Sand Dollar” van de Bahama’s was de eerste digitale munt van de centrale bank ter wereld toen hij in het jaar 2019 werd geïntroduceerd, en maakte de weg vrij voor zijn snelle verspreiding naar de kleine landen van de regio.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: