Dissident One:ㅤTerwijl Europeanen in de kou en het donker zitten en de energieprijzen exploderen, maken Shell, Exxon en Chevron megawinsten – DissidentNL

dissident-one:ㅤterwijl-europeanen-in-de-kou-en-het-donker-zitten-en-de-energieprijzen-exploderen,-maken-shell,-exxon-en-chevron-megawinsten-–-dissidentnl

30-07-22 08:00:00,

De torenhoge winsten van twee van de grootste energiebedrijven ter wereld zijn beschreven als een “belediging” voor miljoenen mensen die worstelen met de kosten van levensonderhoud, omdat de hoge olie- en gasprijzen miljardenbeloningen voor hun aandeelhouders financieren.

Sky News meldt: Shell heeft voor het tweede kwartaal een recordwinst van 11,5 miljard dollar gemeld, meer dan het dubbele van vorig jaar, toen de winst 5,5 miljard dollar bedroeg.

De oliegigant had aan het begin van het jaar zijn eigen kwartaalrecord al verpulverd met een winst van $ 9,1 miljard, maar de bedragen bleven stijgen in het tweede kwartaal.

De record geldstroom naar energiebedrijven als Shell heeft de roep om een zwaardere belasting op extra winsten op olie en gas weer doen oplaaien. De prijzen daarvan zijn de hoogte in geschoten na de zelfmoordsancties van de EU tegen Rusland.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: