Het touwtrekken tussen de VS en Rusland

het-touwtrekken-tussen-de-vs-en-rusland

30-07-22 02: 18: 00,

De onderhandelingen over een gevangenenruil tussen de VS en Rusland worden voortgezet. En er blijft ruimte voor speculatie over wie wat eist en aanbiedt.

Op 27. In juli werd bekend dat de Russische NGO voor mensenrechten “Fonds voor de strijd tegen de repressie” aan het hoofd van de Volksrepubliek Donetsk (DNR) heeft voorgesteld de in Donetsk ter dood veroordeelde Britten te ruilen tegen Julian Assange en de Rus Viktor But, die in de VS gevangen zit. Op dat moment was er geen sprake van dat de VS en Rusland achter de schermen onderhandelden om gevangenen uit te wisselen. De Russische NGO is echter opgericht door Poetin-vertrouweling en zakenman Jevgeni Prigozjin. Hieruit heb ik geconcludeerd dat het voorstel waarschijnlijk wordt gecoördineerd met het Kremlin.

De bekende feiten

Op 28. De gebeurtenissen in juli kwamen tot een hoogtepunt. Plotseling kwam er nieuws uit de VS dat de VS Rusland een voorstel had gedaan om gevangenen uit te wisselen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: