Hoe Oekraïne, Polen en Letland het gastekort in de EU verergeren

hoe-oekraine,-polen-en-letland-het-gastekort-in-de-eu-verergeren

30-07-22 04: 00: 00,

Sommige van de besluiten die de EU-staten nemen, doen denken aan de kleuterschool. Dat zou grappig zijn als ze het toch al gevaarlijke gastekort in de EU niet kunstmatig zouden verergeren.

Zoals we weten, verkeert de EU in een gascrisis die ze zelf heeft veroorzaakt. Ik heb al eerder bericht over de vijf pijpleidingen die Europa van goedkoop Russisch gas zouden kunnen voorzien en dat twee daarvan (Nord Stream 2 en Yamal-Europe) zijn stilgelegd als gevolg van besluiten van de EU, respectievelijk Polen en Duitsland. Twee andere pijpleidingen (Turkish Stream en de Oekraïense pijpleiding) draaien op verminderde capaciteit, als gevolg van een Oekraïense beslissing en beslissingen van Zuidoost-Europese staten zoals Bulgarije. Voor de vijfde pijpleiding, Nord Stream 1, is er een geschil over het onderhoud van de compressorturbines, waardoor de pijpleiding momenteel slechts ongeveer 20 procent van haar capaciteit levert. De details over de pijpleidingen en de redenen voor hun lage gebruik zijn hier te vinden.

Dit is waarom de EU gastekorten heeft,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: