Hof verwerpt Google’s poging om Rumble’s antitrust rechtszaak te verwerpen, en verzekert uitgebreid onderzoek

hof-verwerpt-google’s-poging-om-rumble’s-antitrust-rechtszaak-te-verwerpen,-en-verzekert-uitgebreid-onderzoek

30-07-22 04: 51: 00, In deze foto-illustratie een Google-logo gezien weergegeven op een android smartphone. (Foto-illustratie door Avishek Das/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Een federale districtsrechtbank in Californië heeft vrijdag de motievan Google afgewezen om een rechtszaak te verwerpen waarin wordt beweerd dat de reus uit Silicon Valley de federale antitrustwetten overtreedt door eerlijke concurrentie tegen zijn videoplatform YouTube te verhinderen. De rechtszaak tegen de zoekmachine gigant, die eigenaar is van YouTube sinds de 2006 aankoop voor $1.65 miljard, werd begin 2021 aangespannen door Rumble, de vrije meningsuiting concurrent van YouTube. De centrale claim is dat Google’s misbruik van zijn monopolistische wurggreep op zoekmachines om alle concurrenten van zijn verschillende andere platforms te vernietigen, illegaal is onder de Sherman Antitrust Act van 1890, die het onwettig maakt om “een deel van de handel tussen de verschillende staten, of met vreemde naties, te monopoliseren, of trachten te monopoliseren.”

Het komt zelden voor dat antitrustzaken tegen de vier Big Tech bedrijvengiganten (Google, Facebook, Apple en Amazon) vroegtijdige moties om te verwerpen vermijden. De beslissing van vrijdag tegen Google zorgt ervoor dat de zaak nu verder gaat naar de discovery fase, waar Rumble het recht zal hebben om van Google een breed en uitgebreid scala aan informatie over haar praktijken te verkrijgen, met inbegrip van interne documenten over Google’s algoritmische manipulatie van haar zoekmachine en de zware eisen die zij stelt aan bedrijven die afhankelijk zijn van haar infrastructuur om klanten zo goed als te dwingen YouTube te gebruiken.

Opgericht in 2013,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: