Mainstream media: Duitse wapens falen in Oekraïne

mainstream-media:-duitse-wapens-falen-in-oekraine

30-07-22 07:01:00, Italiaans leger – 8e Regiment Veldartillerie “Pasubio” PzH2000 gemotoriseerde houwitser tijdens de NASR 19 oefening in Qatar © Italiaans leger (CC BY 2.5) Duitse artilleriekanonnen gaan kapot, een maand nadat ze aan Oekraïne geleverd zijn, meldde Der Spiegel vrijdag. De wapens hebben naar verluidt moeite met de hoge vuursnelheid waaraan het Oekraïense leger ze onderwerpt, bericht RT.

Een aantal van de zeven Panzerhaubitze 2000 kanonnen die eind juni naar Oekraïne zijn gestuurd, vertonen tekenen van “slijtage,” meldt de Duitse nieuwssite, die anonieme bronnen aanhaalt. Een deel van de hardware vertoont foutmeldingen en is aan reparatie toe.

Het Duitse leger meent dat de problemen te wijten zijn aan het enorme aantal granaten dat dagelijks door de Oekraïense strijdkrachten wordt afgevuurd, waardoor het laadmechanisme van de houwitsers beschadigd wordt. Het afvuren van 100 granaten per dag wordt beschouwd als gebruik met hoge intensiteit, aldus het rapport, dat eraan toevoegt dat de Oekraïners “veel meer” afvuren dan dit aantal.

Ondanks het feit dat de Duitse kanonnen blijkbaar overbelast worden, vuren de troepen van Kiev nog steeds maar een fractie van de granaten af die het Russische leger als tegenwicht stuurt. Oekraïense functionarissen verklaarden eerder deze maand dat hun kanonnen 6.000 granaten per dag verwerkten, tegenover de 20.000 van Rusland. Die werklast is ook niet verdeeld over een gelijk aantal artilleriestukken, waarbij Rusland er 15 opstelt voor elke Oekraïense.

Nu de munitievoorraden opraken, heeft Oekraïne ook geprobeerd om incompatibele munitie uit de Duitse houwitsers af te vuren, berichtte Der Spiegel. Nadat het ontdekt had dat zijn kanonnen geen hoge-precisie munitie konden afvuren, heeft het Duitse leger sindsdien reserve-onderdelen gestuurd om de situatie te verhelpen, aldus het bericht.

Berlijn is naar verluidt ook bezig met het opzetten van een reparatiecentrum in Polen om de houwitsers weer in actie te krijgen.

De Panzerhaubitze 2000’s zijn niet het enige buitenlandse wapen dat het op het Oekraïense slagveld schijnbaar laat afweten. Gevangengenomen Oekraïense troepen hebben de Javelin raketlanceerinrichtingen – schouderafvuureenheden die zowel door het VK als door de VS gestuurd zijn – beschreven als “volkomen nutteloos” in stadsgevechten, terwijl soldaten naar verluidt batterijproblemen hebben met de NLAW “waardoor die onmogelijk te gebruiken is.”

De Duitse Gepard luchtafweertanks,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: