Nu weten wij wat het is om tussen krankzinnigen te leven

nu-weten-wij-wat-het-is-om-tussen-krankzinnigen-te-leven

30-07-22 04:01:00,

Van 1965-71 zond CBS een komedieserie uit onder de titel Green Acres. De hoofdpersoon van de show, Oliver Wendell Douglas, was een advocaat uit NYC die een boerderij kocht en, enkele jaren vooruitlopend op de tijdgeest, terugging naar het land. In Hooterville, zijn geadopteerde woonplaats, draagt Oliver een driedelig pak terwijl hij op zijn tractor rijdt en wordt hij omringd door boerenkinkels, bedriegers en stuntelende bureaucraten. De show portretteert de dagelijkse ontmoetingen van deze naïeve romanticus met de gestoorde plaatselijke bevolking en zijn geniale, Hongaarse immigrante, ongerijmde, glamoureuze, onwillige boerin Lisa, die ook nog eens heel slecht kan koken. Elke interactie eindigt met Oliver die geërgerd raakt door de potsierlijke uitspraken of gedragingen van degenen in zijn nieuwe omgeving, schrijft Mark Oshinskie.

Ik herinner me dat deze surrealistische show heel grappig was. Andere mensen aan het eind van hun Latijn zien, is vaak amusant.

Maar het meemaken van de Coronamania bracht mij aan het eind van mijn Latijn. Ik was geen minuut bang voor de Ro. Ik heb in de loop van de tijd een zekere praktische kennis ontwikkeld van biologie, systeemecologie en menselijke gezondheid, en ik ben sceptisch over de media en de regering, en vanaf de eerste dag leek mij de virale dreiging sterk overdreven.

Ik betwijfel of ik ooit geïnfecteerd ben, hoewel ik me op een februarimiddag in 2020 een beetje vreemd voelde, een dutje deed en daarna een week lang een verder onverklaarbare droge hoest had. Op dat moment zou ik misschien 40 cycli PCR positief getest hebben op Covid. Maar ja, dat deden mandarijnen ook.

Ik heb ook nooit rechtstreeks iemand gekend die aan Covid gestorven is. Van de vele honderden mensen die ik ken, kenden er slechts vijf iemand die aan Covid gestorven zou zijn; elk vermeend slachtoffer was zeer oud en/of zeer basaal ongezond. Dit anekdotisch bewijs weerspiegelde de voor de hand liggende, en biologisch niet verrassende, statistische tendens, die de media gemakshalve negeerden. Het publiek verloor ook het demografisch duidelijke risicoprofiel van Covid uit het oog.

Er is niets gebeurd in maart 2020, of in de daaropvolgende 28 maanden, dat mij mijn aanvankelijke mening deed herzien dat het virus functioneel geen risico inhoudt voor iedereen die gezond is en jonger dan 70. Zelfs de overgrote meerderheid van de oude,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: