Oekraïne bombardeert zijn eigen krijgsgevangenen

oekraine-bombardeert-zijn-eigen-krijgsgevangenen

30-07-22 12: 20: 00,

Het Oekraïense leger heeft een gevangenis met Oekraïense krijgsgevangenen bij Donetsk gebombardeerd. Dit doodde 53 gevangenen en verwondde meer dan 130.

Toen de ochtend van 29. Juli kwam het nieuws dat Oekraïne een gevangenis met Oekraïense krijgsgevangenen had beschoten, de telefoon ging bij Alina Lipp, met wie ik in een gedeelde flat hier in Donetsk woon. Onmiddellijk vertrokken journalisten uit Donetsk naar Jelenovka, op slechts enkele kilometers van Donetsk.

Het bezoek aan de gevangenis

Ter plaatse werden deze eerste journalisten om veiligheidsredenen nog steeds niet toegelaten op het gevangenisterrein, maar zij konden wel praten met plaatselijke bewoners die meldden dat het Oekraïense leger al dagenlang op de gevangenis aan het schieten was. In de afgelopen dagen, zeiden ze, waren er verschillende kogels ingeslagen in de onmiddellijke omgeving van de gevangenis.

Later werd een journalist toegelaten op het terrein en heeft daar gefilmd. Video’s hiervan zijn te vinden hier en hier,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: