RubikonNews:ㅤDe echte vijand

rubikonnews:ㅤde-echte-vijand

30-07-22 01: 57: 00,

De oorsprong van het lied ligt in een bezoek van de Australische folkzanger Eric Bogle en zijn vrouw aan Vlaanderen en Noord-Frankrijk, waar het echtpaar drie militaire begraafplaatsen bezocht. Ze “zagen alle jonge soldaten die daar begraven waren”. Dit gebeurde in het jaar 1976. Bogle schreef na deze ervaring een lied dat bekendheid verwierf als een anti-oorlogslied. “Niemandsland” werd het genoemd. Of “De groene velden van Frankrijk”. Staande bij het graf van de soldaat Willy McBride, overdenkt de zanger het leven en de dood van de gevallene en stelt een gewichtige vraag. Het sierde al een beroemd geworden affiche met een soldaat die – geraakt door een kogel – dood in elkaar zakt: “Waarom?” Bogle zong:

“And I can’t help but wonder,

” Lees verder op Rubikon News

%d bloggers liken dit: